Sofia Anais, nepoata presedintelui Basescu, a implinit un an. Ce a ales, potrivit traditiei, de pe tava cu mai multe obiecte

Dată publicare: 02-09-2014 14:36
Dată actualizare: 05-09-2014 07:14


Elena Basescu, Sofia Anais, Dorin Chirtoaca

Nepoata presedintelui Traian Basescu, Sofia Anais, a implinit un an. Ea a fost sarbatorita in familie cu o petrecere restransa, in care, potrivit traditiei, nasul Dorin Chirtoaca i-a rupt turta.

Sofia Anais a implinit un an pe 1 septembrie, ziua in care s-au implinit doi ani de la casatoria Elenei Basescu cu Bogdan Ionescu. Elena Basescu a postat, marti, pe Facebook fotografii de la sarbatorirea fiicei sale, care a avut loc in cadru restrans, acasa, si la care au participat primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, nasul Sofiei Anais, precum si vicepresedintele PMP Eugen Tomac si sotia acestuia. 

In fotografiile postate de Elena Basescu, Sofia Anais apare alaturi de parintii sai, de presedintele Traian Basescu si sotia acestuia, precum si de parintii lui Bogdan Ionescu. De asemenea, sunt surprinse momentele in care Dorin Chirtoaca rupe turta si ii taie fetitei o suvita de par, conform traditiei. 

Tot potrivit obiceiurilor romanesti, pe o tava au fost puse mai multe obiecte din care sa aleaga fetita si care ar indica ceea ce va face in viata. Pe tava sunt, printre altele, cartea ”Basarabia noastra” a lui Nicolae Iorga, un stilou, o pensula, cheile unui autoturism, bani, un stetoscop de jucarie si o barcuta.

Sofia Anais apare intr-o fotografie cu mana pe barcuta, iar Elena Basescu a scris pe Facebook ca fiica sa a ales acest obiect. Sofia Anais a fost imbracata intr-o rochita alba.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO