Scandalul din PDL Constanta ia amploare: Contestatarii lui Chiru, schimbati din functii sau exclusi

PDL Constanta

Biroul Permanent Judetean al PDL Constanta a luat masuri impotriva contestatarilor liderului filialei, Gigi Chiru. Astfel, au fost exclusi doi membri si a fost schimbat presedintele organizatiei municipal.

De asemenea, a fost dizolvat Biroul Permanent al organizatiei municipale. Cei vizati sustin insa ca deciziile nu sunt statutare.

Potrivit unui comunicat al organizatiei judetene a PDL Constanta, semnat de Gigi Chiru si citat de Mediafax, luni seara a avut loc o sedinta a Biroului Permanent Judetean (BOJ), in care s-a votat excluderea secretarului general adjunct si presedinte al organizatiei judetene de tineret, Mihai Petre. De asemenea, s-a votat excluderea lui Dorin Opreanu, membru in Biroul Permanent Judetean al organizatiei de tineret.

De asemenea, membrii BPJ au decis dizolvarea Biroului Permanent Local al organizatiei municipale Constanta si demiterea presedintelui organizatiei municipale, deputatul Maria Stavrositu, fiind numit presedinte interimar deputatul Constantin Chirila.

BPJ al PDL a mai hotarat ca Gigi Chiru sa isi continue mandatul de presedinte si sa-l sustina pe Vasile Blaga pentru functia de presedinte al PDL.

Citește și
PDL - COVER
PDL pierde inca doi senatori. Boc, dupa demisiile lui Prodan si Udristoiu: Sa plece
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Unul dintre cei exclusi din partid, secretarul general adjunct si liderul organizatiei de tineret a PDL Constanta, Mihai Petre, sustine ca decizia luata in ceea ce il priveste nu este statutara.

Lucrurile sunt cat se poate de clare, mai putin pentru Gigi Chiru: in calitatea mea de secretar general adjunct, ales odata cu Gigi Chiru, care uita cum a fost ales, singurul for competent care se poate pronunta cu privire la excluderea mea din partid este Consiliul de Coordonare Judetean. Biroul Permanent Judetean poate face cel mult o propunere in acest sens, insa decizia apartine forului ierarhic superior, Consiliul de Coordonare Judetean. Ca atare, asa-zisa decizie a BPJ este inca un rod al fanteziei fara limite a lui Gigi Chiru", afirma Mihai Petre.

El a precizat ca, potrivit statutului partidului, membrii luati in discutie pentru a fi sanctionati trebuie anuntati cu cel putin trei zile inainte de data intrunirii organismului care dezbate cauza lor si au dreptul sa foloseasca in apararea lor toate mijloacele de proba.

"Asa-zisa sedinta a Biroului Permanent Judetean s-a desfasurat pe ascuns, sau mai bine spus pe sest, un cuvant care se potriveste cu modul de actiune, dar mai ales cu persoana presedintelui organizatiei judetene a PDL Constanta, Gigi Chiru. Personal, nu sunt deloc mirat de faptul ca nu am stiut si nu am fost convocat la aceasta sedinta intrucat lui Gigi Chiru ii este frica de orice fel de confruntare”, a mai spus secretarul general adjunct al PDL Constanta.

El il acuza pe Chiru ca s-a situat in afara partidului, ca nu a candidat din partea PDL la Primaria Constanta, ci din partea Aliantei pentru Constanta, si ca rezultatul sau electoral este sub cel inregistrat in judet.

"Consider ca cel care s-a situat in mod constant in afara partidului si trebuie sa raspunda in fata Consiliului de Coordonare Judetean este Gigi Chiru. in intreaga perioada de pre-campanie si campanie electorala, Gigi Chiru s-a ascuns in mod constant de sigla partidului, a afirmat in repetate randuri ca PDL nu are candidat la functia de primar al municipiului Constanta, s-a vopsit din portocaliu in flacara violet pentru un pumn de voturi, si-a aprobat singur candidatura la Primarie, listele de consileri locali si judeteni, precum si infiintarea Aliantei pentru Constanta, ce s-a situat sub scorul obtinut de PDL la nivelul judetului Constanta", mai sustine Mihai Petre.

El solicita in continuare convocarea Consiliului de Coordonare Judetean pentru a se stabili daca Gigi Chiru mai trebuie sa ramana in functia de presedinte.

Si deputatul Maria Stavrositu, presedinte al organizatiei municipale a PDL Constanta, a transmis un comunicat luni seara, in care contesta decizia prin care a fost schimbata din functie si in care cere demisia lui Gigi Chiru din functia de presedinte.

"In aceasta seara, mandatul politic al presedintelui Gigi a mai capatat o fila incarcata de penibil. Substituindu-se mecanismelor statutare, presedintele Gigi a desfiintat Biroul Permanent Local al organizatiei PDL Constanta. Pana nu de mult, presedintele Gigi se auto-intitula primar peste o primarie inexistenta, oferea audiente si rezolva imaginar probleme reale, ducand impostura la un nivel greu de conceput”, a afirmat Maria Stavrositu.

Ea a mai spus ca nivelul profesional si politic al lui Gigi Chiru nu il recomanda pentru functia de presedinte al democrat-liberalilor.

"Cu tot regretul polemicii duse prin presa, sustin ca nivelul profesional si politic al domnului Gigi Chiru este departe de a-l recomanda pentru prima functie politica a Partidului Democat Liberal in judetul Constanta. Consider ca incapaanarea domnului Chiru de a ramane presedinte unui partid pe care l-a plafonat la 13% nu ofera premise de crestere pentru alegerile parlamentare. Nu insist pe subiectul hotararii nestatutare a Biroului Permanent Judetean de dizlovare a Biroului Permanent Local.

Nerespectarea statutului este cel mai mic dintre multele necazuri aduse partidului de presedintia incoerenta si lipsita de substanta a domnului Chiru Gigi. il invit, inca o data, public, pe domnul Gigi Chiru sa demisioneze din calitatea de presedinte al organizatiei judetene si sa demonstreze astfel o minima forma de respect pentru oamenii care au considerat ca locul sau este intr-o institutie imaginara si nu in primaria Constanta”, a mai transmis Maria Stavrositu.

Mihai Petre si Maria Stavrositu au cerut insistent in ultimele zile schimbarea din functie a lui Gigi Chiru din cauza rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale.

Gigi Chiru a candidat la Primaria Constanta din partea Aliantei pentru Constanta, formata in urma unui protocol intre PDL si PNTCD, si a primit 13,49 la suta din voturi, clasandu-se pe locul al doilea dupa Radu Mazare, care a obtinut peste 62 de procente.

La nivelului judetului, PDL a obtinut 16 procente si a castigat sase din cele 70 de primarii. Democrat-liberalii reusisera sa se impuna si la Mangalia, prin deputatul Zanfir Iorgus, dar Biroul Electoral Central a decis repetarea alegerilor din cauza unor nereguli constatate in procesul electoral. La alegerile din 2008 PDL castigase 14 primarii.

Gigi Chiru este presedintele PDL Constanta din martie 2011.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
"Tabara Udrea" a pierdut prima runda in fata "taberei Blaga". Alegerile din PDL, pe 30 iunie

Consiliul National de Coordonare al PDL a votat propunerea Colegiului Director de organizare a Conventiei Nationale extraordinare a formatiunii pe 30 iunie 2012.

PDL pierde inca doi senatori. Boc, dupa demisiile lui Prodan si Udristoiu: Sa plece
PDL pierde inca doi senatori. Boc, dupa demisiile lui Prodan si Udristoiu: Sa plece

Senatorul Aurelian Tiberiu Prodan a declarat, luni, in plenul Senatului, ca trece de la PDL la PNL, iar senatorul PDL Tudor Udristoiu a anuntat ca isi da demisia din PDL si ca va activa in continuare ca senator independent, afiliat grupului PDL.

PDL isi va alege noua conducere pe 30 iunie. Emil Boc:
PDL isi va alege noua conducere pe 30 iunie. Emil Boc: "Poate candida orice membru al partidului"

Presedintele demisionar al PDL Emil Boc a declarat, duminica seara, ca o conventie nationala extraordinara a PDL va avea loc pe 30 iunie. De asemenea, marti urmeaza sa aiba loc o sedinta a Consiliului National de Coordonare al partidului.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.