Principesa Margareta: Regele Mihai este foarte emotionat inaintea discursului din Parlament

Ultima actualizare: 03-10-2012 07:05
Regele Mihai I si Principesa Margareta

Principesa Margareta a declarat ca Regele Mihai este foarte emotionat inaintea discursului pe care il va rosti in Parlament, pe 25 octombrie. La acest eveniment nu va fi prezenta si Regina Ana.

Principesa Margareta a spus ca tatal sau este foarte emotionat inaintea discursului pe care urmeaza sa il rosteasca in fata deputatilor si senatorilor, precizand ca Regele Mihai a asteptat mult timp acest moment.

 

Totodata, Principesa Margareta a declarat ca Regina Ana nu va fi prezenta in Parlament, cu prilejul acestui discurs. Discursul va fi rostit chiar in ziua in care Regele Mihai implineste varsta de 90 de ani.

Astfel, sedinta solemna a Parlamentului va avea loc marti, 25 octombrie, la ora 10.00.

La eveniment au fost invitati sa participe: presedintele Romaniei, fosti sefi de stat, consilieri prezidentiali, Guvernul, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, primarul Capitalei, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, arhiepiscopul Bisericii Romano-Catolice, directorii SRI, SIE, SPP, STS, Avocatul Poporului, presedintii Curtii Constitutionale, Consiliului Legislativ, Curtii de Conturi, ai inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei, ai Consiliului Superior al Magistraturii, Academiei Romane, Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, Asociatiei Cavalerilor Ordinului "Mihai Viteazul", dar si membrii corpului diplomatic.

Pentru acest eveniment, Regele Mihai a donat Parlamentului un bust de bronz al Regelui Carol I care va fi dezvelit la Palatul Parlamentului.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis ca vicepresedintele Camerei Adrian Nastase si liderul deputatilor PNL Calin Popescu Tariceanu sa se ocupe de gasirea unui loc potrivit in cladirea Palatului Parlamentului pentru amplasarea bustului donat de Regele Mihai.

Discursul sustinut de Regele Mihai in Parlament face parte din evenimentele programate de Casa Regala pentru "Jubileul 90" al Majestatii Sale. Jubileul Regelui cuprinde si evenimente culturale, decorari si dineuri oficiale programate pana pe 10 noiembrie.

Tot in cadrul "Jubileului 90", vineri, a fost lansata cartea "Anul Regelui", scrisa de Principele Radu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO