Aniversare cu mare fast in familia regala a Romaniei. Regele Mihai implineste 90 de ani

Ultima actualizare: 11-09-2012 20:48

Peste 9 zile Majestatea Sa Mihai Intai implineste 90 de ani, iar pentru acest moment unic pregatirile sunt in toi.

Apropiatii vor organiza un sir de festivitati care vor culmina cu dineul oficial, programat la Palatul CEC in seara zilei de 25 octombrie. Peste 120 de invitati cu sange albastru din Europa si Asia si-au confirmat participarea.

Pe tot parcursul saptamanii vor avea loc lansari de volume, expozitii de fotografie si pictura, ceremonii, dar si concerte in onoarea regelui. Ziua de 25 va fi una iesita din comun.

Dimineata, Majestatea Sa va participa la sedinta solemna a camerelor reunite ale Parlamentului, iar seara, alaturi de intreaga familie regala, va urmari spectacolul de gala organizat la Opera Nationala.

"Va putea fi urmarita gratuit de bucuresteni in parcul din fata Operei Nationale, unde Primaria va instala ecrane pentru ca spectacolul sa poata fi urmarit si in aer liber de aproximativ 500 de persoane", a declarat Alexandru Oprean, cancelar Casa Regala a Romaniei.

Doua ore mai tarziu, la ora 21:00, Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana vor fi gazdele dineului oficial. In Holul Central al Palatului CEC sunt asteptati reprezentanti ai familiilor regale din Europa si Asia.

Un eveniment similar, organizat de Casa Regala a Romaniei, a avut loc in 2008, atunci cand regele si regina si-au serbat nunta de diamant sau 60 de ani de casatorie.

Alaturi de majestatile lor au fost atunci 1.000 de oaspeti.

Printre ei, Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei, Majestatile Lor Regele Simeon al II-lea al Bulgariei si Regina Margareta, Regele Constantin al II -lea al Greciei si Regina Ana-Maria, Alteta Sa Regala Principele Lorenz al Belgiei, Altetele Lor Regale Principele Alexandru al II-lea al Serbiei si Principesa Ecaterina.

Cei mai multi au confirmat si acum prezenta la Bucuresti.

Regele Mihai s-a nascut la Sinaia in 25 octombrie 1921 ca fiu al Principelui Mostenitor Carol si al Elenei, principesa de Grecia si Prusia. Este singurul sef de stat in viata care a condus o tara participanta la cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In aceeasi zi romanii serbeaza si Ziua Armantei Romane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO