Primarul suspendat din Baia Mare, care a castigat alegerile in arest, revine in functie. Decizia magistratilor e definitiva

10-05-2017 10:26


Primarul suspendat al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, isi va putea relua functia de edil, dupa ce Curtea de Apel Cluj i-a inlaturat definitiv restrictia.

De asemenea, magistratii clujeni i-au inlaturat si interdictia de a comunica in mod direct sau indirect cu patru martori din proces.

“In temeiul art. 206 din Codul de procedura penala raportat la art. 215 alin. 9 din Codul de procedura penala admite contestatia formulata de inculpatul C.C. impotriva incheierii penale nr. 49/J din 27.04.2017 a Tribunalului Cluj. In temeiul art. 215 alin. 9 din Codul de procedura penala inlatura din continutul masurii preventive a controlului judiciar obligatia prevazuta de art. 215 alin. 2 lit. e din Codul de procedura penala (de a nu exercita functia de primar al municipiului Baia Mare) si de a nu comunica in mod direct sau indirect cu martorii PCE, MLA, NM si RA – obligatie impusa in temeiul art. 215 alin. 2 lit. d din Codul de procedura penala", se arata in decizia de miercuri a Curtii de Apel Cluj.

Sentinta Curtii de Apel Cluj este definitiva.

Catalin Chereches a fost arestat preventiv in 27 aprilie 2016, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata si incarcerat la Penitenciarul Gherla.

Cu cateva ore inainte de a fi retinut de DNA, Catalin Chereches si-a depus candidatura ca independent, sustinut de Coalitia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. In prima faza, Judecatoria Baia Mare a respins candidatura lui Catalin Chereches, admitand astfel contestatiile formulate de Bogdan Hendre si PSD Maramures. Hotararea nu era definitiva si a fost atacata cu apel la Tribunalul Maramures. Catalin Chereches a candidat si a castigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

Chereches a fost trimis in judecata de DNA in 20 mai 2016, pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit de la o persoana din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a sustine financiar clubul.

Catalin Chereches a fost eliberat pentru cateva ore, in data de 17 iulie, cand a despus juramantul ca primar, ulterior fiind suspendat din functie de catre prefect.

In 10 august 2016. Chereches a fost eliberat din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu, ulterior fiind cercetat sub control judiciar.

VIDEO PROTVPLUS.RO