Președintele Klaus Iohannis: Sunt 50 % șanse să fie declanșate alegeri anticipate

Ultima actualizare: 20-12-2019 13:23
Klaus Iohannis, Ludovic Orban
Agerpres

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la o întâlnire informală cu jurnaliștii la Palatul Cotroceni, că ideea declanșării unor alegeri anticipate are 50% șanse de a fi realizată.

”Sunt mai multe variante pentru ca să se realizeze acest lucru. Să își dea demisia Orban pur și simplu sau să vină cu un pachet de legi care sunt importante, care ii interesează pe români și pe care să își angajeze răspunderea in Parlament. Iar inițiativa trebuie sa fie a partidului.” a spus șeful statului la întâlnirea cu jurnaliștii.

Despre Guvern, Iohannis a spus că îl vede pe Orban mult și bine în fruntea Executivului. Înrebat de jurnaliști cum comentează informația pe surse că lui Orban nu îi mai convine că este chemat prea des la Cotroceni, președintele a spus că nu este adevărat și că dacă premierul ar avea alte planuri i-ar fi spus și lui. 

De altfel, Iohannis a subliniat faptul că până acum este mulțumit de activitatea Guvernului: “Sunt nenumărate probleme, dar asta nu mă face sa fiu nemulțumit. Am știut ce preluăm”, a mai spus șeful statului.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că, dacă se uită la Guvernul Orban, şi-ar dori anticipate, însă nu există o criză care să necesite astfel de alegeri.

El a explicat că alegerile anticipate sunt necesare doar când există o criză politică, iar în momentul de faţă există un guvern în funcţie.

La rândul său, liderul PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a reafirmat miercuri că alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru a evita distrugerea ţării, în contextul în care sunt votate în Parlament de către PSD "propuneri dintre cele mai populiste doar cu scopul de a băga beţe în roate Guvernului PNL".

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO