Iohannis și-a anunțat candidatura la prezidențiale cu atacuri în serie la adresa PSD

×
Codul embed a fost copiat

Klaus Iohannis vrea un nou mandat de preşedinte.

Şeful statului şi-a anunţat candidatura joi, la Consiliul Naţional al PNL, partid care, de altfel, l-a susţinut şi în urmă cu cinci ani în cursa pentru Cotroceni.

Printre adversarii lui Iohannis, în noiembrie, sunt Viorica Dăncilă, din partea PSD, Dan Barna, susţinut de Alianţa USR-PLUS, şi Călin Popescu Tăriceanu, de la ALDE.

Discursul lui Klaus Iohannis:

Mă bucur să mă aflu alătur de voi, mai ales că astăzi sunteți, prin votul românilor, cel mai important partid din România.

Citește și
David Sassoli
Președintele Parlamentului European, mesaj despre Alexandra: Apelul la 112 a șocat întreaga Europă
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Este o recunoaștere, dar și o mare, mare răspundere.

Ne revedem într-un moment critic pentru România, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume, pentru ca tot lanțul de erori grave care s-au produs în cazul cumplitei tragedii de la Caracal să nu se mai repete niciodată.

Este esențial să înțelegem de ce am ajuns aici, dar mult mai important e ce avem de făcut pentru a reclădi România normală.

Cazul Caracal, cu toate implicațiile sale profunde, ne dezvăluie cât de grav e dezastru provocat cetățanilor săi de politica falimentară a partidului aflat la guvernare

PSD a trădat votul. Niciodata nu s-a văzut asta mai bine decât acum. Eșec economic, legislativ, eșec în protejarea cetățenilor.

Legi pentru infractori, asalt continuu asupra statului român, acesta e bilanțul guvernărilor PSD din acești ani.

PSD a promovat incompetența ca politică de stat.

Iohannis: Mediul de afaceri din România trebuie eliberat de ghilotina impredictibilităţii de tipul OUG 114

 

"Cât timp nu încurajăm iniţiativa privată şi investiţiile nu putem vorbi cu adevărat de prosperitatea pe termen lung a românilor. Trebuie să încetăm să mai tratăm companiile private ca pe nişte duşmani ai ţării, aşa cum fac PSD şi ALDE, iar finanţele publice şi politicile economice vor trebui îndreptate, altfel generaţiile următoare vor resimţi povara unei note de plată tot mai usturătoare, pe care guvernarea PSD - ALDE o rostogoleşte cu bună ştiinţă de la un an la altul. Mediul de afaceri din România trebuie eliberat de ghilotina impredictibilităţii de tipul ordonanţa de urgenţă 114", a afirmat Iohannis, la Consiliul Naţional al PNL.

Şeful statului a subliniat că "principiul 'legea este egală pentru toţi' reprezintă reperul care să ghideze reconstrucţia de care avem atât de multă nevoie".

"Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie, pro-europeană - nu doar cu preşedinte, dar şi cu guvern şi majoritate parlamentară, care să lucreze împreună, să repare ce s-a stricat şi să reconstruiască speranţa într-un viitor mai bun pentru români. Statul român care funcţionează normal, cel pe care mi-l doresc şi pe care ştiu că şi-l doresc şi românii, este acel stat în care preşedintele îşi îndeplineşte atribuţiile, Guvernul îşi face treaba şi Parlamentul dă legi bune şi corecte pentru ţară, nu pentru şefii de partide şi clicile lor", a mai spus Iohannis.

"Avem nevoie să fim deschişi către români, către toţi românii din ţară şi din diaspora, care aşteaptă un semnal de la noi - un semnal că viitorul poate fi bun, că nu toţi politicienii sunt la fel, că există oameni pregătiţi care pot să îi conducă onest, cu responsabilitate", a adăugat preşedintele.

Turcan: Camera Deputaţilor - sediul unei forme virulente de gangsterism politic practicat de PSD

 

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, şi liderul senatorilor liberali, Florin Cîţu, au criticat, în reuniunea Consiliului Naţional, guvernarea PSD.

"În doi ani şi jumătate de guvernare PSD, Camera Deputaţilor a fost sediul celei mai virulente forme de gangsterism politic practicat vreodată de PSD. (...) Mai bine de doi ani şi jumătate, am trăit într-o stare de asediu nedeclarată. Democraţia şi instituţia Parlamentului s-au aflat sub asaltul permanent al PSD - ALDE, cu un singur scop: acapararea României prin pârghii legislative, paralizarea instituţiilor, cu obiectivul de a sprijini planurile infractorilor aliniaţi în spatele lui Liviu Dragnea", a afirmat Turcan, în discursul susţinut la reuniunea Consiliului Naţional al PNL.

Ea a afirmat că pe domenii cheie Camera Deputaţilor este for decizional, iar obiectivele legislative ale majorităţii au fost de două tipuri: "pro-infracţional" şi de "întreţinere a mecanismului marii înşelătorii economice numite programul electoral al PSD, prin care au fost amăgiţi votanţii în toamna lui 2016".

"Obiectivul strategic principal al pesediştilor lui Liviu Dragnea a fost preşedintele Iohannis. Pentru că preşedintele României a fost, în tot acest timp, principalul garant al democraţiei şi al parcursului nostru european, bazat pe reguli şi pe lege. De aceea, Dragnea şi servanţii lui au făcut tot ce au putut ca să amputeze atribuţiile preşedintelui, să anuleze forţa instituţiei prezidenţiale. Răspunsul oamenilor a venit însă pe 26 mai, la referendumul iniţiat de preşedintele Iohannis şi la alegerile europarlamentare", a spus Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Liderul deputaţilor PNL a susţinut că "Partidul Naţional Liberal a reuşit să apere democraţia folosind la maxim armele şi instrumentele parlamentare".

"Ca să fie foarte clar: când auziţi vreun PSD-ist spunând că au dat ordonanţe de urgenţă pe justiţie, pentru că în Parlament sunt blocaţi, trebuie să traduceţi că au făcut şi fac asta pentru că de Camera Deputaţilor şi de preşedintele României nu s-a trecut", a afirmat Turcan.

Ea a menţionat că viitorul parteneriatului Klaus Iohannis - PNL vizează, după înfrângerea regimului Dragnea, "eradicarea rămăşiţelor toxice ale guvernării PSD - ALDE care grevează încă asupra funcţionării instituţiilor statului român".

"Să punem aceste instituţii în zona competenţei, a meritocraţiei şi să eliminăm orice dictat politic. Însănătoşirea instituţională va însemna intrarea în normalitate. Şi doar preşedintele Iohannis poate face asta, în mod temeinic, sprijinit de PNL, în cel de-al doilea mandat", a conchis Raluca Turcan.

Şi liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a criticat guvernarea PSD - ALDE.

"Efectele guvernării PSD - ALDE vor fi dezastruoase. Resimţim astăzi această inflaţie. Avem cea mai mare inflaţie din UE trei ani la rând, cele mai mari dobânzi din UE şi cel mai mare deficit bugetar, un deficit bugetar mare înseamnă că urmaşii noştri vor plăti această opulenţă a celor din PSD şi ALDE", a declarat Cîţu, care a criticat şi nefuncţionarea cardului de sănătate, susţinând că astfel cei de la guvernare pot să "fure".

El a spus că PSD şi ALDE nu doresc informatizarea României pentru că "doar aşa pot ei să fure".

"De aproape patru ani de zile, România este în picaj şi doar PNL are curajul să le spună românilor adevărul", a arătat Cîţu.

Senatorul liberal a susţinut că PNL are soluţii pentru "repararea" României într-un timp relativ scurt.

Potrivit preşedintelui PNL, sâmbătă va începe şi campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la prezidenţiale. Orban spune că ţinta este strângerea a două milioane de semnături.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aaCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Preşedintele Iohannis va participa la reuniunea Consiliului Naţional al PNL
Preşedintele Iohannis va participa la reuniunea Consiliului Naţional al PNL

Preşedintele Klaus Iohannis va participa joi la reuniunea Consiliului Naţional al PNL, care va avea loc la Romexpo.

Președintele Parlamentului European, mesaj despre Alexandra: Apelul la 112 a șocat întreaga Europă
Președintele Parlamentului European, mesaj despre Alexandra: Apelul la 112 a șocat întreaga Europă

Președintele Parlamentului European David Sassoli a transmis un mesaj miercuri în care arată că apelul în zadar al Alexandrei la serviciile de urgență ”a întristat și șocat întreaga Europă”.

PNL cere demiterea ministrului Breaz și a consilierei lui Dăncilă: ”Este grav!”
PNL cere demiterea ministrului Breaz și a consilierei lui Dăncilă: ”Este grav!”

PNL îi cere premierului Viorica Dăncilă să-și demită propriul consilier, Dana Varga, precum și pe ministrul interimar al Educației Daniel Breaz, după ce acesta din urmă a făcut afirmații nepotrivite despre Holocaust.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.