Ponta: Va fi o rectificare de buget in octombrie, de tipul "luam bani de la unii si dam la altii"

28-09-2013 16:38

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Bistrita, ca va exista o rectificare de buget in luna octombrie, insa de tipul "luam bani de la unii si dam la altii", Guvernul neavand niciun "rezervor secret" de fonduri.

Premierul a mentionat ca va fi o rectificare luna viitoare, dar unii vor pierde, ca sa castige altii.

"O sa avem rectificare in octombrie, dar rectificare inseamna ca luam bani de la unii si dam la altii. Nu inseamna ca avem, ca sunt niste bani cu care nu avem ce face, ci inseamna ca ii luam de unde nu sunt absolut necesari si ii ducem unde arde. Saptamana trecuta, 25 de milioane de lei am dat in judetul Galati pentru inundatii si cred ca am facut bine. Am luat banii dintr-un loc si i-am pus in alta parte. La fel pentru situatii speciale. Categoric, toate salariile, toate pensile, lucrurile esentiale le avem acoperite si le platim fara probleme, dar la rectificare luam dintr-o parte si punem in alta. Cineva pierde ca sa castige altcineva", a spus Ponta.

El a fost intrebat de jurnalisti daca primarii din Bistrita pot spera ca vor primi bani la rectificarea bugetara din luna octombrie.

"Nu a existat nici inainte, nu exista nici azi vreun rezervor secret al Guvernului. Banii sunt cei care sunt colectati prin taxele si impozitele pe care nu le-am marit. Am ramas cu cota unica de 16 la suta. Am redus, fie ca e vorba de TVA la paine, pe care as vrea sa-l extindem, fie ca e vorba de proiectul principal pentru anul viitor si anume o reducere a impozitarii muncii. De unde reducem, e foarte greu sa spunem ca sunt mult mai multi bani. Important e cum se folosesc", a declarat premierul.

Victor Ponta a spus ca cea mai importanta realizare din punct de vedere al resurselor suplimentare din acest an ale Guvernului este faptul ca a triplat banii atrasi din fondurile structurale si ca a deblocat toate programele operationale.

"Acest lucru inseamna ca se depun in continuare proiecte, se finanteaza. (…) Platile in agricultura le facem si anul acesta in avans. Acolo e resursa suplimentara. in rest, din cresterea economica se simte mai mult sau mai putin un supliment de resurse. Ce le spun tuturor este ca banii pe care ii avem, mult mai multi vin din fonduri europene, mai putin din taxe si impozite, pentru ca nu o sa avem, cu 16 la suta cota unica, scolile si spitalele din Germania, unde se platesc 45 la suta taxe sau din Finlanda si Suedia, unde se platesc 50 la suta taxe. Nu poti sa ai si taxe mici, si venituri mari ca cei care au taxe mari. E o decizie ce alegem. si am ales ca, pentru dezvoltare economica, sa avem in continuare o fiscalitate redusa", a adaugat Ponta.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26