Ponta: Decizia PDL de a boicota votul incheie legenda lui Basescu cel curajos, presedintele e un las

Ultima actualizare: 25-08-2012 18:01
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a afirmat ca decizia PDL de a boicota referendumul incheie "legenda lui Basescu cel curajos, care se prezinta in fata poporului" si dovedeste ca presedintele suspendat este "un las si un mincinos".

"Nu pot decat sa salut faptul ca legenda lui «Basescu cel curajos, care merge in fata poporului» a ajuns la final. Astazi, Basescu este un las, un mincinos si- ca sa citez din decizia Curtii Constitutionale care spune ca participarea la vot este un act de responsabilitate - un iresponsabil care a distrus Romania in acesti ultimi opt ani", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca Traian Basescu si PDL actioneaza neconstitutional si infractional, deoarece legea prevede ca impiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani si interzicerea unor drepturi.

Colegiul Director al PDL a decis, marti, sa indemne alegatorii sa nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Intrebat cum a reusit sa-l convinga pe Traian Basescu sa fie de acord cu neparticiparea la vot la referendum, presedintele PDL Vasile Blaga a raspuns: "Nu am reusit sa-l conving, nu mi-am propus sa-l conving, este decizia Colegiului Director".

Blaga a adaugat ca, atunci cand Traian Basescu spunea ca doreste ca lumea sa participe la referendum, nu era luata niciuna din masurile USL criticate de PDL.

"Nici pe departe nu credeam ca vor fi organziate sectii de votare in restaurante si hoteluri la munte si la mare, ca nu o sa existe o evidenta clara a celor care voteaza pe liste suplimentare, ca nu o sa avem camere de luat vederi si declaratii pe propria raspundere. Nu stiam lucrurile acestea", a spus Blaga.

Intrebat daca se va duce la presedintele suspendat sa-i comunice decizia Colegiului Director, Blaga a raspuns: "Nu, dar cred ca consilierii domniei sale s-au uitat la noi acum si vad decizia partidului".

El a precizat ca in Colegiul Director al PDL s-a decis, cu 89 de voturi "pentru" si o abtinere, ca democrat-liberalii sa spuna "Nu" referendumului, aratand ca ii roaga pe cetatenii sa nu participe la "o astfel de mascarada pusa in scena de USL".

ESTI DE ACORD CU DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU? INTRA SI VOTEAZA ACUM IN APLICATIA REFERENDUM STIRILEPROTV.RO

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO