Pensiile militarilor: motiv pentru senatorii PSD PC sa depuna motiune

28-04-2010 00:00

Senat

Senatorii PSD+PC au depus, miercuri, motiunea simpla cu titlul "Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani". Documentul va fi dezbatut in plenul acestei Camere in data de 3 mai.

Liderul grupului senatorial PSD+PC, Ioan Toma, a sustinut ca pensiile militarilor ar trebui reglementate conform practicilor Uniunii Europene si NATO, adica sa fie scoase din textul Legii privind sistemul unitar de pensii publice.

Liderul senatorilor PSD a spus ca acest demers este justificat "avand in vedere duplicitatea de care au dat dovada toate discursurile facute de cei care guverneaza, avand in vedere pozitia PDL, cat si a independentilor".

Anuntul privind depunerea motiunii simple initiate de grupul PSD+PC a fost facut la reluarea sedintei in plen, dupa o pauza de consultari, solicitata ca urmare a respingerii unor amendamente la lege.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, dupa sedinta BPN al partidului, ca PSD va depune doua motiuni simple, una la Senat pe tema pensiilor militare, iar cealalta la Camera Deputatilor pe agricultura.

El si-a exprimat speranta ca, odata cu depunerea si dezbaterea motiunii simple, in Senat, pe tema pensiilor militarilor, va inceta "demagogia" si se va vedea, la vot, cine este pentru respectarea drepturilor militarilor si cine nu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO