Palatul Parlamentului e gata sa primeasca "musafiri" NATO. Ce cadouri vor primi delegatii

Reuniune NATO la Palatul Parlamentului

Adunarea Parlamentara a NATO va avea loc in perioada 7-10 octombrie, la Bucuresti. Evenimentul organizat de statul roman costa aproximativ 23 de milioane de lei.

Astfel, in evenimentul care va avea loc la Palatul Parlamentului vor participa aproximativ 700 de persoane oficiale din tarile membre NATO si tot atatia invitati, ziaristi.

Camera Deputatilor va folosi banii pentru amenajarea celor mai mari sali din Palatul Parlamentului, conform cerintelor NATO, dar si pentru renovarea a 10 grupuri sanitare, cabine de traduceri, precum si dotarea salii de plen cu sisteme de iluminat speciale, microfoane si ceasuri electronice mari, dar si cu flori.

"Am facut reparatii ample la salile Iorga, Balcescu, la 10 grupuri sanitare mari, in sala de plen, am reamenajat 7 cabine de traduceri astfel incat sa existe posibilitatea ca acum sa se traduca in 8 limbi. Plenul in sine a fost pregatit cu dotari care nu sunt in desfasurarea lucrarilor din Camera Deputatilor. Am facut si lucrari pentru siguranta care se refera la alimentarea bazinelor de apa potabila si alte instalatii. Am schimbat si 8 microbuze care erau din 1994 si nu mai prezentau siguranta", a declarat secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, citat de Mediafax.

Tot el a precizat ca au fost pregatite cadouri simbolice pentru delegati care constau in "plicuri filatelice cu emisiune speciala facuta mai demult, cu imagini din Palatul Parlamentului, vaze desenate manual, pe langa mapele cu documente, cu blocnotesuri si pixuri".

Citește și
Motiune de cenzua
Parlamentarii au grija zilei de maine. Vezi ultima gaselnita incredibila
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Pentru masa participantilor la AP NATO vor exista meniuri contra cost.

"Pentru masa participantilor aici, in interior, nu pregatim ceva special pentru ca se mananca contra cost. Partea romana ofera si se pregatesc mancaruri obisnuite atat la restaurantele si bufeturile pe care le avem noi, precum si la Rusticul de la Senat", a mai spus Gheorghe Barbu.

Pentru trei dintre delegati s-au pregatit insa meniuri speciale, din cauza ca sufera de diverse alergii alimentare.

Camera Deputatilor va inchiria, pentru acest eveniment, mai multe autobuze pentru transportul oaspetilor de la hotelurile unde sunt cazati si va organiza in Palatul Parlamentului trei zone de internet-cafe, unde vor fi instalate calculatoare cu acces la internet.

"Am pregatit si sala de presa cu toate facilitatile, inclusiv pentru IT, energie electrica, televiziune, radio, adica tot ce este posibil pentru a facilita comunicarea", a adaugat Barbu.

Reprezentantii secretariatului AP NATO au venit deja la Bucuresti pentru a se asigura ca totul este conform standardelor NATO.

"Secretariatul AP NATO este aici, inclusiv documentele lor care inseamna cantitati mari, nu o valiza, ci masini. Speram sa fim, ca de obicei, o gazda buna", a mai spus Barbu.

Senatul se va ocupa de programul de socializare pentru cei care ii insotesc pe delegati, acestia fiind plimbati la Sinaia, dar si prin Bucuresti.

Vor fi doua dineuri oficiale, unul oferit de seful delegatiei romane la AP NATO, Sever Voinescu, unul oferit secretariatelor AP NATO de catre Gheorghe Barbu, precum si o receptie data pentru toti participantii.

Seful delegatiei romane la AP NATO, Sever Voinescu, s-a pregatit pentru acest eveniment cu "tot ce se pregateste o gazda care are de primit atat de multi oaspeti".

"M-am pregatit cu ce se pregateste o gazda care are de primit atat de multi oaspeti. AP NATO functioneaza pe tot parcursul anului in diverse intalniri pe comisii si comitete, are doua sesiuni - de primavara si de toamna - iar sesiunea este cea mai importanta si cea mai mare, este exact ceea ce organizam noi in zilele urmatoare la Bucuresti. Ma astept sa fie o sesiune bogata si, in orice caz, cu multa participare si cu multe teme pe ordinea de zi", a declarat Voinescu.

Despre dineul oferit in cinstea sefilor de delegati, Sever Voinescu a spus ca bucatarii trebuie sa fie la inaltime.

"Inainte de toate, sper ca bucatarii sa fie la inaltime, sunt convins ca vor fi. Dineurile acestea au un tipic al lor, sunt destul de formale. Poate fi un dineu obisnuit, asa cum gazdele ofera tuturor delegatiilor la AP NATO asemenea dineuri cu aceste ocazii", a mai spus Voinescu.

La discutiile adunarii parlamentare NATO, vor participa de la noi 10 membri si 10 supleanti. O parte dintre ei nu stiu inca daca trebuie sa fie prezenti la eveniment.

Iar altii, chiar daca stiu cate ceva, sunt deranjati sa fie intrebati.

Practic, delegatii, politicieni din toate tarile, vor discuta teme legate de securitate, dar deciziile adoptate sunt consultative. Lucru care pentru oficialii de la noi nu este foarte clar.

Oricum, intalnirea va atrage atentia asupra Romaniei.

De vineri pana luni, 700 de alesi straini, cu familii si staff, vor sosi la Bucuresti pentru adunarea parlamentara NATO. Delegatii se vad de doua ori pe an, iar ultima intalnire a fost la Varna, in Bulgaria. Alesii de la noi vor milita ca scutul antiracheta amplasat de americani la Deveselu sa devina o componenta a NATO.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Camera Deputatilor a cumparat microbuze de 1,5 milioane de lei, fara TVA
Camera Deputatilor a cumparat microbuze de 1,5 milioane de lei, fara TVA

Camera Deputatilor a incheiat un contract pentru cumpararea de microbuze destinate transportului de persoane, in valoare de 1,539 de milioane de lei fara TVA.

Parlamentarii au grija zilei de maine. Vezi ultima gaselnita incredibila
Parlamentarii au grija zilei de maine. Vezi ultima gaselnita incredibila

Mandatul de parlamentar nu este vesnic. Unii deputati si senatori au inteles asta foarte bine si se gandesc cu ingrijorare cum isi vor mai duce traiul dupa. Asa ca au decis sa-si mai acorde un privilegiu.

Sesiunea din 2011 a Adunarii Parlamentare NATO va avea loc in Capitala
Sesiunea din 2011 a Adunarii Parlamentare NATO va avea loc in Capitala

Sesiunea anuala din 2011 a Adunarii Parlamentare NATO va avea loc la Bucuresti, in zilele de 7 si 8 octombrie , urmand sa se desfasoare la Senat.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.