Avertismentul lui Orban pentru Toader: ”Îl somez să înceteze opoziția împotriva lui Kovesi”


Ultimul update: Joi 07 Februarie 2019 14:43
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2019 13:47
Categorie: Stiri Politice
Ludovic Orban

PNL îl somează pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să înceteze orice opoziţie în Consiliul JAI la candidatura Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European, a declarat, joi, preşedintele PNL Ludovic Orban, conform Agerpres. 

"Oricine va milita împotriva acestui proiect şi acestei şanse extrem de mari pe care o are România, de a pune un candidat român în fruntea Parchetului, este împotriva interesului României.

În ceea ce ne priveşte, la nivelul UE, instituţiilor europene, am pornit o companie de susţinere a acestei candidaturi care este o candidatură extrem de importantă pentru România şi care se desfăşoară în condiţii foarte simple. Candidatul român este în competiţie cu un candidat german şi cu un candidat francez.

Aici trebuie să avem extrem de multă inteligenţă, să depunem un efort de lobby foarte mare pentru a susţine candidatura, pentru că mecanismul de decizie care presupune atât Consiliul UE pe justiţie, cel care este condus în 6 luni de preşedinţie de Tudorel Toader, participă la decizie, iar ulterior decizia se ia la nivelul Parlamentului European.

Îl somez public pe Tudorel Toader să înceteze orice opoziţie în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne împotriva candidatului român şi să susţină candidatura candidatului român, care are o şansă foarte mare de a ocupa această poziţie extrem de importantă la nivel european", a afirmat Orban, la Parlament.

El a spus că s-a văzut diferenţa "de la cer la pământ" între evaluarea făcută de ministrul Tudorel Toader Laurei Codruţa Kovesi şi cea făcută de experţi internaţionali.

"S-a văzut foarte clar că este o diferenţă ca de la cer la pământ între criteriile de evaluare politice dictate de Dragnea către Tudorel Toader a fostului procuror şef DNA şi evaluarea făcută de experţi extrem de importanţi, cum ar fi preşedintele GRECO, procurori generali din ţări importante, preşedinţi ai Curţilor Constituţionale, magistraţi de mare prestigiu, această evaluare este total diferită şi arată clar că toate criteriile de evaluare prezentate publicate de Tudorel Toader au fost dictate la partid de Liviu Dragnea", a adăugat Orban.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Tags: orban, toader, kovesi, pe,

The Guardian: România încearcă să-și blocheze propriul candidat la șefia Parchetului European
Șansele lui Kovesi la șefia Parchetului European. Cine va încerca să o împiedice
Șansele lui Kovesi la șefia Parchetului European. Cine va încerca să o împiedice
VIDEO PROTVPLUS.RO