Ministrii si agentiile de stat. Prefera sa nu concedieze, ci sa comaseze
In loc sa le desfiintam, mai bine le reorganizam. Asa vad cei mai multi dintre ministri restructurarea agentiilor de stat, aflate in subordinea Guvernului.
Dupa lungile discutii de la Guvern, social-democratii au venit cu o alta idee: decat "sa aruncam oameni in strada" - expresie folosita de liderul PSD, Mircea Geoana - mai bine le reducem salariile.
Nu putini au fost sefii de portofolii care au spus ca pur si simplu nu mai au de unde da afara oameni. De pilda, ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, spune ca nu i-au mai ramas de dat afara decat inspectorii din tara, ceea ce ar fi imposibil.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, in schimb, are in subordine patru agentii, dar va mai pastra doar doua - OPC-ul si OSIM-ul.
Sunt si ministrii PD-L care renunta greu la subordonati, nu de alta, dar spun ei, sunt strict necesari.
Dintre cele 244 de agentii, regii si companii, nu toate isi au rostul. O recunosc pana si demnitarii din Guvern care le coordoneaza. Si totusi, dupa zile lungi de discutii cu premierul, nu par dispusi sa le inchida.
Nici de la Aparare nu ai cum sa tai. O spune insusi ministrul. Cel mult, ar putea face concedieri la minister. Ministrul Mihai Stanisoara a renuntat deja la cinci oameni.
Si la Agricultura s-au facut restructurari.
Pana la sfarsitul saptamanii, membrii coalitiei si reprezentantii administratiei locale ar trebui sa vina si cu alte solutii, pe langa disponibilizari.