Ludovic Orban a demisionat din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Ultima actualizare: 13-10-2021 19:30

Ludovic Orban şi-a depus astăzi demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Fostul președinte al PNL a lansat, din nou, acuzații la adresa actualei conduceri a partidului, precum și la adresa lui Klaus Iohannis.

Chiar dacă el a demisionat, Orban va mai conduce ședințele deputaților până când se va lua act oficial de această decizie, într-o ședință a plenului, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Orban a susținut că nu îl mai leagă nimic de actualul Partid Național Liberal, dar a refuzat să spună dacă va pleca și din PNL pentru a-și face un alt partid.

”Când voi lua o decizie, vă voi anunța”, a spus el.

Ludovic Orban a susținut că ”gruparea demolatoare” din PNL care îl susține pe Florin Cîțu, împreună cu președintele Klaus Iohannis, sunt pregătiți ”să încalce democrația”.

FOTO: Demisia lui Ludovic Orban de la conducerea Camerei Deputaților

 

”În urmă cu aproximativ 5 minute mi-am scris demisia și am înaintat-o secretariatului general al Camerei Deputaților. Demisionez din mai multe motive, în primul rând pentru că am anunțat această demisie. Dacă ești om de stat nu poți să girezi astfel de funcții decât dacă ai legitimitate.

Atâta timp cât eu astăzi nu mai sunt președinte al PNL consider că nu mai pot exercita această funcție. Motivul principal însă, este că nu mai pot să fiu părtaș la deviziile unei conduceri instalate cu forța la Partidul Național Liberal. Am promis românilor 4 ani de stabilitate, 4 ani de pace politică, 4 ani de guvernare centru-dreapta.

Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susținut pe Cîțiu împreună cu președintele Iohannis. Practic s-au încălcat toate angajamentele luate în fața cetățenilor români.

Nu mai pot să exercit funcția de președinte al Camerei Deputaților din partea PNL, atât timp cât gruparea demolatoare din spatele lui Cîțu cu sprijinul lui Klaus Iohannis este pregătită să încalce democrația în România.

Demisia pentru mine reprezintă o eliberare și reprezintă un nou început. Prin această demisie sunt liber să reprezint în continuare voința cetățenilor români care au crezut în noi. Eu mă simt legat în continuare prin cuvântul pe care mi l-am dat în campania electorală.” - a spus Ludovic Orban.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO