Basescu: "Daca actualizarea se face corect, eu mizez pe cresterea numarului de electori cu 300.000"

04-08-2012 12:25

Basescu:...
Basescu: "Daca actualizarea se face corect, eu miz...

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca organizarea unui mini-recensamant, asa cum a anuntat ministrul Ioan Rus, este inutila, deoarece listele electorale permanente pot fi actualizate cu ajutorul institutiilor.

Sinteza declaratiilor presedintelui suspendat Traian Basescu:

- "Prin adresa CCR transmisa ieri 3 august primului ministru Victor Ponta i se cer urmatoarele: (...) plenul CC a hotarat sa solicite Guvernului sa dispuna masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 si sa transmita CC numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente..."

- "Deci ma vad nevoit sa explic public domnului ministru Rus, domnului Dobre, domnului chestor cu evidenta populatiei dar si domnului doctor Victor Ponta ce au de facut in conformitate cu solicitarile Curtii. Trebuie sa ia listele electorale permanente si sa constate daca au fost radiati din liste cei care au decedat pana la 29.07. Daca au fost radiati din liste toti cei care au renuntat la cetatenia romana pana la 29.07."

- "Tot la Autoritatea Nationala pentru cetatenie trebuie sa vada daca sunt inscrisi pe listele electorale permanente cei care au obtinut cetatenia romana pana la 29.07."

- "Trebuie sa ia legatura cu spitalele de specialitate cu privire la evolutia numerica a celor cu probleme de sanatate mintala care nu au putut vota. "

- "In concluzie, nu trebuie sa alerge pe coclauri si sa intrebe pe Nea Vasile. Eu cel putin o sa le trantesc usa-n nas cand vor veni."

- "As vrea sa am un comentariu si despre adresa pe care CC a transmis-o Guvernului. Practic, sa ceri actualizarea pana la 29 iulie este impotriva legii. Actualizarea trebuia facuta conform legii pana la maxim 5 zile de la data stabilirii datei referendumului. Asta inseamna ca pe data de 6 iulie s-a stabilit data referendumului ca fiind 29 iulie, listele electorale trebuie sa cuprinda situatia de la 11 iulie. E in regula, daca e o cerere a CC aceasta nu poate fi constestata si trebuie indeplinita. Dar, indeplinirea acestei solicitari trebuie sa tina cont de timpul cerut de lege pentru actualizarea listelor, termenul este de 5 zile."

- "Pregatirea falsificarii listelor electorale prin recensamanat, fiind perioada de vacanta, iar altii plecati in strainatate, mi se pare unul dintre cele mai mari blufuri."

- "Daca acesti oameni nu se vor opri, vor face ca Romania sa ramana mult timp o pata alba pe harta Uniunii Europene."

- "Nu se pot actualiza listele electorale asa cum au promis domnul Ponta si domnul Rus."

- "Nu pe nea Vasile il intrebi daca baiatul vecinului a implinit 18 ani."

- "Imi permit sa-i recomand domnului Rus un dram de luciditate. S-a mers prea departe, iar efectele economice sunt deja dramatice. Trebuie stopata aceasta cavalcada a nerespectarii legilor, Constitutiei si a valorilor europene."

- "Eu cred ca suntem intr-un moment decisiv in care ne mai putem trezi sa ne spalam rusinea si pentru a incerca sa diminuam impactul loviturii de stat neconfirmata de romani. Romanii nu au venit la vot sa confirme lovitura de stat."

- "Este un apel la responsabilitate, pentru ca stiti ce se va intampla? Victor Ponta o sa plece in Dubai pe banii lui Ghita din nou, iar romanii vor ramane sa suporte efectele economice."

- "Putem pierde in primul rand credibilitatea, am pierdut deja enorm din ea. Trebuie sa fii credibil sa ai parteneri. Cine ii va fi partener lui Crin Antonescu si lui Ponta? Vor fi in afara."

- "Paradoxul este ca va fi un numar de electori mai mare. Surprizele vor fi mari daca actualizarea se face corect. Eu mizez pe o crestere a numarului de electori, cetateni romani cu drept de vot, indiferent unde se afla ei, cu 300.000."

- "Ministrul Rus, responsabil de cifra care se transmite inainte de inceperea referendumului, ieri chema nemti, ori eu trebuie sa-i spun ca niciodata nu vor veni nemti sa faca treaba romanului."

- "Deocamdata nu a inceput aceata mistificare, e doar anuntata public, eu sper ca acesti oameni isi vor reveni. Eu le-am spus cum se actualizeaza listele. Ceea ce v-am spus eu rezulta din lege."

- "Nu vreti sa o intrebati pe fiica mea de nunta ei? Va doresc la revedere".

 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26