Liderul interimar al PSD dă vina pe Dăncilă. "Decizia să candideze a fost greşită"


Ultimul update: Duminica 08 Decembrie 2019 21:00
Data publicarii: Duminica 08 Decembrie 2019 20:48
Categorie: Stiri Politice
Marcel Ciolacu, Viorica Dancila

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu explică pierderea alegerilor prezidenţiale.

El a spus că au fost nişte decizii foarte greşite luate de PSD şi că în acest context, decizia ca Viorica Dăncilă să fie şi preşedinte de partid şi candidat a fost una greşită, scrie News.ro.

„Dacă ne referim doar la prezidenţiale, au fost nişte decizii foarte greşite luate de PSD, după pierderea alegerilor europarlamentare. Ar fi fost poate alţi paşi de făcut. Nu sunt printre cei care consideră că ar fi rebuit să ieşim de la guvernare. De fiecare dată când preşedintele partidului a fost şi prim-ministru, şi aici mă refer la Adrian Năstase, a fost o logică, guvernarea a funcţionat foarte bine. În acel moment, partidul nu vedea o altă candidatură, era cel mai potrivit. Şi eu vedeam în acea candidatură o oportunitate. A urmat Victor Ponta, în oglindă, la fel, premier şi preşedinte. Decizia de a candida el s-a dovedit a fi gresită şi am pierdut alegerile. Acum eu am fost unul dintre susţinătorii ca doamna Dăncilă să devină preşedintele partidului, în aceeaşi logică Năstase/Ponta. Decizia ca dânsa să fie şi candidat a fost una greşită. Ar fi trebuit ca de data asta să fie una şi mai curajoasă”,a declarat Ciolacu pentru un post de televiziune.

El a explicat şi de ce a candidat, admiţând că a fost vorba despre conservatorism.

”Eu văd o altă logică, în momentul în care esti preşedintele partidului iei o decizie, iar decizia a fost de a candida. Dânsa era în măsură să spună ”Chiar dacă voi doriţi, eu nu candidez”. A fost un pic de conservatorism”, a precizat Marcel Ciolacu.

În opinia sa, dacă exista un candidat comun cu ALDE, şansele erau altele, dar PSD nu a reuşit să treacă peste orgoliul de a avea candidat.

El a respins ideea unui blat, lansată de Paul Stănescu.

”Nu. Îmi place să cred că cunosc PSD, sunt de 30 de ani în acest partid. A fost o decizie proastă. Câteodată devii prizonierul şanţului pe care îl sapi. Toţi săpam. Repet, este decizia preşedintelui. Preşedintele îşi asumă sau nu o candidatură. De aceea cred că şi demisia doamnei Dăncilă era îndreptăţită. M-aş fi uitat mult mai bine la cifre, mi-aş fi luat mai multe informaţii. Nu vreau să o acuz pe doamna Dăncilă, au fost timpii foarte scurţi”
, a afirmat Marcel Ciolacu.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
Ce trebuie sa faci pentru a o convinge pe Monica Cadogan, de la Imperiul Leilor, sa investeasca in afacerea ta?

03:33
Dragoș Petrescu – printre cei mai greu de convins. Concurenții trebuie să știe ce vor atunci când vor ajunge în fața lui și să îl convingă că o investiție poate fi returnată

04:47
Cătălin Zmărăndescu, de 4 ori tătic

C. Zmărăndescu: "I-am spus Matildei că urmează să aibă o surioară sau un frățior. Ne-am anulat vacanța din septembrie, atunci se naște copilul."


14:05
Ioana Ginghină, momentul adevărului

Ioana Ginghină: "Eu bănuiam că fostul soț este într-o relație.."


15:59
Bolile de inimă afectează tot mai mulți tineri

Fluctuațiile tensiunii și gheara în piept ar trebui să ne trimită imediat la medic. 

Dr. Adrian Linte: "Este indicat un control cardiac preventiv, după vârsta de 35 de ani."


10:23
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01