Liderul interimar al PSD dă vina pe Dăncilă. "Decizia să candideze a fost greşită"

Ultima actualizare: 08-12-2019 21:00
Marcel Ciolacu, Viorica Dancila
Agerpres

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu explică pierderea alegerilor prezidenţiale.

El a spus că au fost nişte decizii foarte greşite luate de PSD şi că în acest context, decizia ca Viorica Dăncilă să fie şi preşedinte de partid şi candidat a fost una greşită, scrie News.ro.

„Dacă ne referim doar la prezidenţiale, au fost nişte decizii foarte greşite luate de PSD, după pierderea alegerilor europarlamentare. Ar fi fost poate alţi paşi de făcut. Nu sunt printre cei care consideră că ar fi rebuit să ieşim de la guvernare. De fiecare dată când preşedintele partidului a fost şi prim-ministru, şi aici mă refer la Adrian Năstase, a fost o logică, guvernarea a funcţionat foarte bine. În acel moment, partidul nu vedea o altă candidatură, era cel mai potrivit. Şi eu vedeam în acea candidatură o oportunitate. A urmat Victor Ponta, în oglindă, la fel, premier şi preşedinte. Decizia de a candida el s-a dovedit a fi gresită şi am pierdut alegerile. Acum eu am fost unul dintre susţinătorii ca doamna Dăncilă să devină preşedintele partidului, în aceeaşi logică Năstase/Ponta. Decizia ca dânsa să fie şi candidat a fost una greşită. Ar fi trebuit ca de data asta să fie una şi mai curajoasă”,a declarat Ciolacu pentru un post de televiziune.

El a explicat şi de ce a candidat, admiţând că a fost vorba despre conservatorism.

”Eu văd o altă logică, în momentul în care esti preşedintele partidului iei o decizie, iar decizia a fost de a candida. Dânsa era în măsură să spună ”Chiar dacă voi doriţi, eu nu candidez”. A fost un pic de conservatorism”, a precizat Marcel Ciolacu.

În opinia sa, dacă exista un candidat comun cu ALDE, şansele erau altele, dar PSD nu a reuşit să treacă peste orgoliul de a avea candidat.

El a respins ideea unui blat, lansată de Paul Stănescu.

”Nu. Îmi place să cred că cunosc PSD, sunt de 30 de ani în acest partid. A fost o decizie proastă. Câteodată devii prizonierul şanţului pe care îl sapi. Toţi săpam. Repet, este decizia preşedintelui. Preşedintele îşi asumă sau nu o candidatură. De aceea cred că şi demisia doamnei Dăncilă era îndreptăţită. M-aş fi uitat mult mai bine la cifre, mi-aş fi luat mai multe informaţii. Nu vreau să o acuz pe doamna Dăncilă, au fost timpii foarte scurţi”
, a afirmat Marcel Ciolacu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO