La sedintele Consiliului Capitalei participa doar cine are OK-ul partidului

28-04-2010 00:00

Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Sedinta Consiliului General al Capitalei de miercuri nu s-a mai tinut dintr-un motiv foarte simplu: in sala nu erau suficienti consilieri. Iar la apelul nominal s-a vazut imediat cine lipsea: TOTI consilierii PRM, PNG si PDL!

Absenta acestor consilieri are, bineinteles, o "logica" politica: cele trei grupuri au decis sa boicoteze sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru ca urma sa fie constatata incetarea mandatelor a trei persoane de la PRM.

In prezent, majoritatea din CGMB este dictata de "consortiul" politic PDL si PRM, care au incheiat o colaborare in acest sens. Astfel, proiectele municipalitatii depind in mare masura de voturile consilierilor acestor partide.

In cazul in care sedinta de miercuri s-ar fi tinut, iar cei trei membri PRM ar fi pierdut mandatele de consilieri, atunci majoritatea formata ar fi fost slabita.

Pe ordinea de zi a sedintei CGMB erau anuntate 59 de proiecte!!

De altfel, liderul grupului PSD din Consiliul General, Ion Stan, a declarat inaintea incheierii sedintei, ca doreste sa se mentioneze in procesul verbal ca, desi sunt prezenti in cladirea Primariei Capitalei, consilierii PDL nu s-au prezentat in sala de sedinte.

De asemenea, surse din PDL au declarat pentru Mediafax ca absenta consilierilor democrat-liberali la sedinta CGMB are legatura cu faptul ca pe ordinea de zi existau trei proiecte de hotarare privind incetarea mandatelor de consilieri a urmatoarelor persoane: viceprimarul general Victor Iovici, Adrian George Roseti si Nicusor Stan.

Pe de alta parte, viceprimarul general Victor Iovici a declarat ca nici el si nici colegii lui Adrian George Roseti si Nicusor Stan nu au fost instiintati personal despre excluderea din PRM - fapt care duce automat la pierderea mandatelor de consilieri generali.

Nu in ultimul rand, surse din cadrul Consiliului General au declarat pentru Mediafax ca in ultimele zile se poarta discutii pentru schimbarea majoritatii in CGMB, aceasta fiind cauza reala a lipsei consilierilor PRM, PDL si PNG-CD.

In 11 aprilie, presedintii organizatiilor PSD si PRM din Bucuresti, Marian Vanghelie si Codrin Stefanescu, au semnat un Protocol de colaborare la nivelul CGMB.

Anterior semnarii protocolului intre cele doua filiale, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a rupt protocolul pe care PDL si PRM il semnasera, in iunie 2009, pentru colaborare la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO