Judecătorii i-au dat lui Dragnea o lună să se deplaseze și la instanță. Ce spun medicii

Ultima actualizare: 18-03-2019 20:03

Liviu Dragnea rămâne internat în spital, iar la şefia Camerei Deputaţilor l-a delegat pe fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, să-i ţină locul.

Chiar luni liderul PSD era aşteptat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde era programată audierea lui în dosarul Bombonica. Prima instanţă l-a condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare iar o decizie definitivă ar putea fi dată luna viitoare.

Conform unor surse politice, Liviu Dragnea suferă de o dublă hernie de disc din pricina căreia şi-a anulat toate întâlnirile politice de săptămâna aceasta. Încă nu e clar ce va urma din punct de vedere medical pentru că nimeni nu a declarat oficial nici măcar în ce spital este investigat şi va fi tratat al treilea om în stat.

Liviu Dragnea a fost aşteptat până la prânz de judecătorii instanţei supreme. Îi programaseră încă de luna trecută interogatoriul în dosarul Bombonica. După ce în prima instanţă a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, Dragnea a contestat sentinţa, iar completul de 5 l-a avertizat că, dacă nu vrea să fie audiat şi în faza apelului, să trimită o declaraţie notarială prin care renunţă la acest drept. Şi-a trimis doar avocaţii care au depus un document oficial şi au spus că "este internat".

Liviu Dragnea a ajuns la spital sâmbătă după-amiază când, în plin turneu electoral la Snagov, s-a plâns de dureri de spate. Nu era însă prima oară când se plângea că îi dă dureri de cap coloana vertebrală. La Călăraşi, de pildă, susţinătorii au luat totul în glumă pentru că Dragnea a făcut ironii pe seama bolii care acum l-a împiedicat să ajungă la propriul proces de corupţie.

La termenul de judecată de luna trecută, membrii completului de 5 i-au transmis că vor să îl audieze, iar dacă refuza să dea declaraţii şi în faţa instanţei de apel, este liber să trimită o declaraţie notarială.

Singurul care a vorbit până acum de durerile care au pus stăpânire pe şeful camerei deputaţilor, cu doar două zile înainte ca el să fie audiat, este colegul de partid Codrin Ştefănescu. Acesta a transmis că liderul PSD are o dublă hernie de disc.

Surse din partid spun că Dragnea a fost supus duminică unei investigaţii medicale speciale, cu rezonanţă magnetică, numită RMN, pentru zona lombară, iar luni încă una pentru zona cervicală. Apropiaţii preşedintelui PSD susţin că acesta nu şi-ar mai fi putut mişca un picior şi că medicii i-au recomandat să se opereze. În paralel, spun tot apropiaţii, Dragnea a urmat un tratament cu infiltraţii şi s-ar simţi mai bine, astfel că ar vrea să amâne intervenţia chirurgicală pentru câteva luni.

Dr. Horaţiu Ioani, neurochirurg Spitalul Colentina: „Este nevoie de operaţie atunci când apare un deficit, nervul care e lovit de disc nu mai funcţionează cum trebuie şi pacientul nu poate să şi folosească un anumit segment - nu poate să meargă pe vârf sau călcâie, a doua variantă, şi mai rară, e atunci când hernia ieşită e foarte mare şi în loc să comprime doar un nerv. comprima un mănunchi de nervi - sindrom coadă de cal - pe lângă deficitul de care spuneam mai devreme poate să apară şi o problemă de continenţa urinară''.

Până duminica viitoare, Dragnea şi-a delegat atribuţiile de şef al Camerei Deputaţilor, iar toate discuţiile importante din partid au fost amânate.

Luni era aşteptat la proces. Liviu Dragnea nu a fost însă singurul absent de la termenul de judecată dedicat audierilor. Fosta directoare de la protecţia copilului Teleorman, Şefu Olguta, şi-a trimis avocatul în sala de jduecata. Potrivit unor surse apropiate de inculpată, şi Şefu Olguta ar fi ţintuita la pat de aceeaşi afecţiune a coloanei vertebrale care ar fi dus la internarea liderului PSD într-un spital privat din capitală.

Liviu Dragnea are răgaz o lună de zile să îşi rezove problemele de sănătate. Pe 15 aprilie este ultimul termen de judecata la care liderul PSD mai poate da declaraţii, pentru că membrii completului de 5 al instanţei supreme vor să termine judecată şi să pronunţe decizia definitivă în acest caz.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!