Fostul premier Tudose își cere scuze: ”A fost o lecție din care am învățat”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 01 Februarie 2018 11:35
Categorie: Stiri Politice

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose și-a cerut scuze public, pe pagina sa de Facebook, pentru afirmațiile pe care le-a făcut la adresa populației de minoritate maghiară în perioada când era premier al României.

Este vorba despre o afirmație pe care a făcut-o într-o emisiune televizată, în care a comentat o rezoluţie privind autonomia Ţinutului Secuiesc, care fusese semnată la Cluj-Napoca de trei formaţiuni politice maghiare: UDMR, PPMT şi PCM.

Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, a declarat fostul premier la acea vreme.

Acum, Tudose a precizat că s-a prezentat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru a explica această declarație publică.

El susține că a vrut doar să sublinieze ”respectarea legii” și și-a cerut scuze pentru că declarația sa ”a lăsat loc de interpretări de incitare la ură sau violență”.

”În data de 30 ianuarie m-am prezentat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru a susține punctul meu de vedere cu privire la declarațiile mele din emisiunea ,, Jocuri de putere " din data de 10-01-2017. Prin declarația în cauză am dorit să-mi exprim doar punctul de vedere cu privire la necesitatea respectării legii în domeniul folosirii însemnelor oficiale ale statului, respectiv la responsabilitatea funcționarilor publici de a aplica legea în acest sens.

Și pe această cale doresc să îmi cer scuze public față de orice comunitate sau membrii unei minorități care în urma declarației mele ce a lăsat loc de interpretări de incitare la ură sau violență s-au simtit lezați. Această interpretare nu este în acord cu valorile și principiile mele, respectiv dialogul și respectul reciproc între comunități și de a mă manifesta împotriva oricărei forme de intoleranță și incitare la ură.

A fost o lecție din care am învățat că e mai multă nevoie de rigurozitate și atenție în exprimarea publică pentru a nu genera fără voie interpretări pe care nu mi le asum....” - a afirmat Tudose pe rețeaua de socializare.

Tudose, despre afirmația privind Ținutul Secuiesc: ”Despre asta a fost vorba, nu de spânzurat”
Stema României, acoperită cu steagul Ţinutului Secuiesc la Budapesta
Revolta partidelor din Ungaria, după afirmațiile premierului Tudose privind Ținutul Secuiesc
VIDEO PROTVPLUS.RO