Dragnea și Dăncilă vor să lămurească ”atitudinea miniştrilor faţă de descentralizare”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Liviu Dragnea si Viorica Dancila

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că i-a cerut premierului să convoace joi o întâlnire pentru a lămuri atitudinea membrilor Cabinetului faţă de procesul de descentralizare.

"Au fost mai multe intervenţii ale colegilor mei din BPN care s-au referit la o reticenţă mare din partea membrilor Cabinetului în ceea ce priveşte descentralizarea.

Şi anume - toţi spun că este foarte bună, dar nu acum. Şi am rugat-o pe doamna prim-ministru ca joi după-amiază să am şi eu o întâlnire, o să-l rog şi pe domnul Tăriceanu să vină, cu domnii şi doamnele ministru pentru a lămuri o dată pentru totdeauna atitudinea miniştrilor faţă de descentralizare. Este o decizie politică asumată şi în programul de guvernare, asumată şi în coaliţie şi este un proces care trebuie să înceapă foarte repede", a declarat Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

El a afirmat că există cadrul legal necesar pentru descentralizare. Întrebat de jurnaliști dacă ar fi nevoie și de o eventuală modificare a Constituției, Dragnea a respins această ipoteză.

"Hai să fim serioşi, nu e nevoie de modificarea Constituţiei pentru descentralizare", a susţinut liderul PSD.

"Avem cadru legal suficient, dacă mai e cazul mai adoptăm acte normative, dar, la ce avem acum, se poate realiza descentralizarea pe cadrul legislativ existent", a declarat Dragnea.

Întrebat care ar fi principalele elemente ale descentralizării, preşedintele PSD a răspuns: "Lăsaţi-mă să vorbesc şi eu cu miniştrii, că, după aia, spun ceva şi mă duc joi şi mă ceartă".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!