Dragnea și Dăncilă vor să lămurească ”atitudinea miniştrilor faţă de descentralizare”

26-03-2018 14:12


Liviu Dragnea si Viorica Dancila

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că i-a cerut premierului să convoace joi o întâlnire pentru a lămuri atitudinea membrilor Cabinetului faţă de procesul de descentralizare.

"Au fost mai multe intervenţii ale colegilor mei din BPN care s-au referit la o reticenţă mare din partea membrilor Cabinetului în ceea ce priveşte descentralizarea.

Şi anume - toţi spun că este foarte bună, dar nu acum. Şi am rugat-o pe doamna prim-ministru ca joi după-amiază să am şi eu o întâlnire, o să-l rog şi pe domnul Tăriceanu să vină, cu domnii şi doamnele ministru pentru a lămuri o dată pentru totdeauna atitudinea miniştrilor faţă de descentralizare. Este o decizie politică asumată şi în programul de guvernare, asumată şi în coaliţie şi este un proces care trebuie să înceapă foarte repede", a declarat Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

El a afirmat că există cadrul legal necesar pentru descentralizare. Întrebat de jurnaliști dacă ar fi nevoie și de o eventuală modificare a Constituției, Dragnea a respins această ipoteză.

"Hai să fim serioşi, nu e nevoie de modificarea Constituţiei pentru descentralizare", a susţinut liderul PSD.

"Avem cadru legal suficient, dacă mai e cazul mai adoptăm acte normative, dar, la ce avem acum, se poate realiza descentralizarea pe cadrul legislativ existent", a declarat Dragnea.

Întrebat care ar fi principalele elemente ale descentralizării, preşedintele PSD a răspuns: "Lăsaţi-mă să vorbesc şi eu cu miniştrii, că, după aia, spun ceva şi mă duc joi şi mă ceartă".

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO