Propunerile PSD pentru funcția de judecător la CCR - Gheorghe Stan și Cristian Deliorga


Ultimul update: Luni 06 Mai 2019 22:17
Data publicarii: Luni 06 Mai 2019 19:47
Categorie: Stiri Politice
Gheorghe Stan

PSD îi propune pentru funcţia de judecător la CCR pe şeful Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, Gheorghe Stan, din partea Camerei Deputaţilor şi pe Cristian Deliorga, din partea Senatului.

Cei patru candidaţi înscrişi pentru un mandat de judecător CCR din partea Senatului vor fi audiaţi marţi, începând cu ora 10:00, în Comisia juridică.

"În conformitate cu Hotărârea Biroului Permanent a Senatului din data de 3.05.2019, în temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completările şi modificările ulterioare, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a României, până la data de 6.05.2019, ora 18,00, au fost depuse, la Comisia juridică, de disciplină, imunităţi şi validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituţională a României, din partea grupurilor parlamentare: grupul parlamentar PSD - Cristian Deliorga; grupul parlamentar PNL - Cătălin Daniel Fenechiu; grupul parlamentar USR - Ovidiu Mircea Ursuţa Daraban şi un candidat fără susţinerea vreunui grup parlamentar - Gheorghe Iancu", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

La finalul audierilor, Comisia juridică va înainta Biroului Permanent al Senatului un raport cu privire la candidaţi.

Mandatul Simonei-Maya Teodoroiu, numită judecător la CCR pentru o diferenţă de mandat, expiră la data de 15 iunie, iar numirea noului judecător trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătoresc predecesor.

Procedural, plenul Senatului va dezbate şi supune la vot propunerile grupurilor parlamentare şi raportul Comisiei juridice pentru numirea unui judecător la CCR.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

Partidele caută nume pentru funcțiile de judecători la CCR. La cine s-a gândit PSD
VIDEO PROTVPLUS.RO