Care sunt cele 4 condiții pe care le pune USR ca să voteze un Guvern liberal

Ultima actualizare: 14-10-2019 11:39
USR, Dan Barna, Klaus Iohannis
Agerpres

Președintele USR Dan Barna a anunțat luni care sunt cele 4 condiții pe care formațiunea sa le pune liberalilor, dacă vor să fie susținuți în Parlament la învestirea noului Guvern.

Astfel, cele 4 condiții ale Uniunii Salvați România sunt următoarele:

1 - ”Adoptarea legii privind alegerile pentru primari în două tururi - esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.”

2 - ”Votarea inițiativei “Fără Penali în funcții publice” pentru care au semnat peste un milion de români.”

3 - ”Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de Comisar European ce revine României.”

4 - ”Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori, dintre care mulți au comis noi fapte de violență”.

Toate aceste lucruri se pot întâmpla într-o zi de muncă la Parlament”, afirmă Dan Barna.

El mai amintește faptul că alianța USR PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare și va cere la Cotroceni ”un calendar clar pentru anticipate”.

Poziția noastră rămâne fermă: în actualul context politic orice formulă guvernamentală ar fi instabilă, incapabilă să facă reformele necesare și ar depinde de PSD care va deveni arbitrul oricărei strategii. Putem însă să acordăm votul de învestitură unui cabinet care își asumă o durată de viață limitată pentru pregătirea alegerilor. Voi propune colegilor mei să cerem mâine la Cotroceni un calendar clar pentru anticipate.” - a mai spus Dan Barna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO