Basescu: Singurul lucru important e cati stau acasa si cati voteaza "Nu", fata de cei care spun "Da"

23-07-2012 15:06

Traian Basescu

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, luni, ca "singurul lucru extrem de important" este cati cetateni vor sta acasa, alaturati celor care vin la vot si voteaza impotriva demiterii, in raport cu cei care aproba demiterea sa.

Basescu a estimat ca aceia care vor vota favorabil demiterii sale vor fi mai putini decat cei care vor sta acasa, la care se adauga cei care voteaza impotriva demiterii.

"Singurul lucru extrem de important este legat de proportia votanti «Nu» si cei care stau acasa, pe de o parte, si votanti «Da». Eu cred ca cei cu «Da» vor fi mult mai putini", a sustinut Basescu, potrivit Mediafax, care citeaza Hotnews, intrebat daca cei care nu participa la referendum isi exprima de fapt "acordul tacit" de a-l mentine in functie.

De asemenea, presedintele suspendat a fost intrebat de ce nu-i indeamna pe sustinatorii sai sa nu participe la referendum, pentru a nu legitima "o lovitura de stat".

"Stiu ca atitudinea mea ii pune pe romani intr-o situatie extrem de dificila. Trebuie sa spun ca obiectivul meu nu a fost acesta, ci ideea ca prin vot romanii pot arata ca democratia este instaurata generalizat in poporul roman. Asta ne-ar fi permis o mult mai rapida reabilitare ca tara in interiorul UE, pentru ca ar fi demonstrat ca poporul este deasupra clasei politice.

Sigur, si varianta neprezentarii este una valabila, si inteleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat. Daca nu as fi fost manat de gandul rapidei recuperari a credibilitatii Romaniei, si eu as fi indemnat la neparticipare", a explicat Basescu.

ESTI DE ACORD CU DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU? INTRA SI VOTEAZA ACUM IN APLICATIA REFERENDUM STIRILEPROTV.RO

Totodata, el a fost chestionat daca nu ar trebui sa-si prezinte demisia in mod neconditionat, daca va fi "invins" la vot la referendumul din 29 iulie, chiar daca nu este intrunit cvorumul de participare pentru validare, dupa ce in 2007 s-a exprimat impotriva pragului de prezenta.

"Moral este ce este legal. Iar acum legala este demiterea presedintelui cu un cvorum de 50% plus unu. in acelasi timp, trebuie sa stii ca un presedinte nu poate actiona doar sentimental si moral. Uneori, are de facut ce trebuie, iar acum principala problema a Romaniei este stabilitatea politica", a replicat Basescu.

Surse din PDL au declarat pentru Mediafax ca liderii democrat-liberali de la centru si de organizatii judetene se vor reuni, marti, in sedinta Colegiului Director al partidului pentru a decide daca boicoteaza referendumul.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO