Basescu: Se pregateste o lovitura de stat


Ultimul update: Marti 08 Mai 2012 12:16
Data publicarii: Marti 11 Noiembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Politice
Presedintele Basescu

Presedintele Basescu a declarat ca Hrebenciuc, Voiculescu, Tariceanu si Geoana pregatesc o noua "lovitura de stat" dupa alegeri, referindu-se la o eventuala suspendare din functie a sa, daca nu va desemna, dupa alegeri, premierul stabilit de ei.


Basescu a spus ca suspendarea sa din functie, in 2007, a fost "o lovitura de stat mascata, imbracata in propaganda specifica regimului trecut, dezinformarea populatiei", organizata de cei care o pregatesc si pe cea de dupa alegeri.
"Voiculescu, Hrebenciuc, Geoana, Tariceanu sunt echipa care a stabilit deja", a sustinut el. El a adaugat ca stie, inca de acum doua luni, ca Dan Voiculescu a spus ca, dupa alegeri, seful statului va fi din nou suspendat, pe motive constitutionale, daca nu va pune un prim-ministru "stabilit de ei", relateaza Mediafax.

Basescu a sustinut ca au existat intalniri la care au participat "mai multi", la care s-ar fi stabilit acest scenariu, fara insa a fi semnate documente, pentru ca "nu se semneaza documente prin care se hotaraste incalcarea grosolana a Constitutiei".

El a mentionat ca exista masuri legale impotriva unor astfel de demersuri si ca, daca va fi suspendat, nu va pleca de la Cotroceni si se va adresa Curtii Constitutionale.

Basescu a mentionat ca poate face compromis in interes public, cum a fost cazul negocierii cu PC si PRM privind Pactul pentru educatie si includerea punctelor de vedere ale acestor partide in strategia care a rezultat, fapt care a dus, potrivit sefului statului, la alterarea calitatii acestui document.

El a precizat insa ca nu poate face compromisuri pentru "interese de gasca". Seful statului a fost solicitat sa dea un exemplu de interes de gasca, raspunzand: "Spre exemplu, sa-l schimb pe Daniel Morar.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO