Antonescu: Ambasadorul SUA este partinitor, Basescu incearca sa genereze un asediu asupra statului

Ultima actualizare: 04-11-2012 05:48

Crin Antonescu a declarat, luni seara, ca ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, este "partinitor", fiind in favoarea lui Traian Basescu, si l-a acuzat pe presedintele suspendat ca incearca un asediu asupra statului de drept.

Antonescu a declarat ca Traian Basescu si oameni care raspund la comenzile politice ale acestuia, in anumite institutii, incearca prin intimidare, prin presiune, prin actiuni discutabile, poate chiar "abuzuri", sa schimbe soarta acestui referendum, adica sa invalideze votul a opt milioane si jumatate de romani.

"Aceeasi oameni incearca sa foloseasca toate parghiile de influenta in cercuri politice externe, incepand, din pacate, spun sincer si cu mare regret, incepand cu ambasada SUA la Bucuresti, cu ambasadorul, in speta, care este evident partinitor in aceasta chestiune - o spun fara ezitare si i-am spus-o si domniei sale. (Aceeasi oameni, n.r.) incearca sa genereze un asediu asupra cui decide, a institutiilor statului de drept", a aratat presedintele interimar, potrivit Mediafax, care citeaza Antena 3.

Crin Antonescu a mai spus ca in spatele sau se afla toti cei sapte milioane de romani care au votat la referendum, in timp ce in spatele lui Traian Basescu se afla cei 900.000 de oameni si "niste sustinatori", printre care, probabil cel mai important, "ambasadorul SUA in Romania".

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a mai afirmat ca reprezentantul Departamentului de Stat al SUA avea informatii incorecte, deoarece prima intrevedere a lui Philip Gordon in Romania a fost cu Traian Basescu. "Anumite informatii erau, foarte clar, departe de realitatea politica din Romania", a afirmat Antonescu despre acest aspect. 

Antonescu a explicat ca discutiile cu subsecretarul de stat al SUA nu au fost deloc formale, ci aplicate, pe continut si pe situatia politica si juridica din Romania. Presedintele interimar a mentionat ca i-a spus lui Gordon tot ceea ce a considerat acesta ca trebuie sa stie, adaugand ca nu stie in ce masura opinia oficialului SUA s-a schimbat.

Antonescu a afirmat ca vizita lui Philip Gordon in Romania este binevenita, pentru ca este normal ca SUA sa se informeze suplimentar despre situatia din Romania. Potrivit lui Antonescu, a fost "evident" pentru el ca si "oaspetele american venea cu niste lucruri incorecte pe care le stia despre situatia din Romania".

"Nu stiu in ce masura opinia domniei sale s-a schimbat, dupa spiritul declaratiei pe care a dat-o presei la plecare am speranta ca da, dar e clar ca si Departamentul de stat si cei din politica americana s-au interesat de situatia din Romania, aveau informatii incorecte", a mai declarat Antonescu.

Potrivit presedintelui interimar, Gordon avea informatia ca Guvernul ar fi amanat rezultatul referendumului si ar dori sa faca o renumaratoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO