Parlamentarii au grija zilei de maine. Vezi ultima gaselnita incredibila

27-04-2011 17:19

Mandatul de parlamentar nu este vesnic. Unii deputati si senatori au inteles asta foarte bine si se gandesc cu ingrijorare cum isi vor mai duce traiul dupa. Asa ca au decis sa-si mai acorde un privilegiu.

Au initiat o lege ... numai si numai pentru ei, care le-ar permite ca la terminarea mandatului sa revina pe functiile detinute inainte si sa nu poata fi inlocuiti vreme de doi ani.

"Multora dintre colegii mei le este frica. Si atunci au spus ca macar doi ani trebuie sa fie protejati sa-si pastreze locul de munca pe care l-au avut inainte de intra in Parlament", a declarat deputatul Mircia Giurgiu.

Asa ca 16 alesi PSD, PDL si PNL au conceput un proiect de lege care sa-i faca ... intangibili timp de doi ani. Adica sa nu poata fi demisi 24 de luni dupa ce s-au intors pe posturile cele vechi. Multi dintre acestia au ocupat functii de directori in institutiile statului.

De pilda, senatorul independent Ovidius Marcutianu care, in 2008, era seful Directiei Silvice Piatra Neamt. Directoratul i-a adus in 2008 un venit de peste 40.000 de lei. In aceeasi situatie este si fostul director Romsilva, Ion Dumitru, actual deputat PSD si principalul initiator al legii. In 2004, cand a renuntat la functie pentru Parlament, i-au intrat in cont peste un miliard de lei vechi. Astazi nu a fost de gasit.

Guvernul le-a transmis deja parlamentarilor sa nu-si faca iluzii, pentru ca le va respinge proiectul. Insa plenul Senatului urmeaza sa-si dea votul luni.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26