Alegeri in Capitala, la Colegiul 1: Honorius Prigoana vs. Radu Stroe

17-01-2010 00:00

UPDATE: Peste 40.000 de bucuresteni au avut o duminica plina. Au fost chemati sa desemneze un nou deputat, in locul lasat liber de Bogdan Olteanu.

Batalia se da intre democrat-liberalul Honorius Prigoana si liberalul Radu Stroe.

Primul a votat Honorius Prigoana. Dimineata la ora 8.00. L-a insotit la sectie iubita sa, Corina.

"Am votat astazi pentru acelasi motiv pentru care tinerii acum 20 de ani au iesit in strada", a spus Honorius Prigoana, dupa ce a introdus buletinul de vot in urna.

Liberalul Radu Stroe a venit singur la vot. A marturisit ca spera sa fie vreme buna, pentru ca oamenii sa iasa la plimbare.

"Cand am votat, m-am gandit la toti oamenii din colegiul 1, sector 1... Nu cred ca va fi o prezenta foarte mare. Eu apreciez asa un 25-30%. S-a saturat lumea si de vot si de politica", este de parere liberalul.

Stroe va fi, de altfel si sanctionat contraventional pentru continuarea campaniei electorale dupa incheierea oficiala a acesteia. Este decizia Biroului Electoral, care a analizat o reclamatie a PDL in acest sens. Sesizarea se referea la faptul ca, prin declaratii de presa, Stroe a continuat campania electorala. Cuantumul amenzii contraventionale va fi stabilit in functie de "gravitatea" faptelor acestuia.

Cei doi isi disputa un colegiu in care gasesti la fel de bine si case impunatoare in care stau oameni cu stare, dar si strazi desfundate cu oameni necajiti, invatati sa mearga in galosi de la prima ploaie.

Dezamagiti de situatie, unii spun ca nu vor calca prea curand intr-o sectie de votare. Altii si-au pierdut orice speranta iar alegerile i-au lasat indiferenti.

Urnele se vor inchide la ora 21. Potrivit legii, candidatul care va strange cel mai mare numar de voturi, va fi declarat castigator.


VIDEO PROTVPLUS.RO