Primul test de COVID-19 care poate fi făcut acasă, autorizat în SUA. Cum funcţionează

Dată publicare: 09-05-2020 07:43
Dată actualizare: 09-05-2020 07:55


test saliva

Statele Unite au autorizat primul test de salivă la domiciliu pentru COVID -19.

Agenţia americană pentru securitatea alimentelor şi medicamentelor (FDA) a autorizat vineri primul test la domiciliu folosind o probă de salivă pentru a detecta noul coronavirus, după ce a autorizat teste începând cu prelevări din nas făcute la domiciliul, relatează AFP.

 

Cum funcţionează testul pentru COVID-19

 

Autorizarea de urgenţă a fost emisă pentru un laborator al Universităţii Rutgers. Pacienţii vor putea solicita o trimitere pentru test, vor primi o trusă la domiciliu, apoi îşi vor preleva singuri saliva şi o vor trimite la laborator pentru analiză.

''Aceasta este o nouă opţiune de prelevare simplă, sigură şi practică a eşantioanelor necesare testului, fără să fie nevoie de deplasare la un medic, la spital sau la un loc de testare'', a afirmat directorul FDA, Stephen Hahn.

FDA a autorizat 80 de teste până în prezent, majoritatea în laboratoare private şi publice şi centre de cercetare.

La 20 aprilie, agenţia a autorizat unul dintre cele mai mari lanţuri de laboratoare din Statele Unite, LabCorp, să analizeze probele prelevate la domiciliu de la pacienţi, după ce laboratoarele au demonstrat că calitatea testului este echivalentă cu cea a testelor făcute în laboratoare, ceea ce înseamnă că eşantioanele nu au fost degradate în timpul transportului.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO