Medicament împotriva Covid-19, inspirat de laptele matern. Ce spun cercetătorii din Rusia

Ultima actualizare: 28-05-2020 14:02
bebelus
Getty

Mai mulți oameni de știință din Rusia cred că o proteină care se găsește în laptele matern ar putea proteja împotriva noului coronavirus, scrie rt.com.

Aceștia au fost inspirați de aparenta imunitate a bebelușilor în timpul pandemiei. ”Am văzut foarte puține cazuri, izolate, de copii care au contractat coronavirus între milioane de oameni care au fost infectați”, a spus Igor Goldman, de la Academia de Științe din Rusia, pentru news.ru.

Potrivit cercetătorilor, proteina, care se numește lactoferină, ar putea ajuta și sistemul imunitar al adulților. Testele au fost demarate și beneficiază de sprijinul ministerului Sănătății.

Noul medicament ar urma să conțină o proteină, similiară cu cea din laptele matern, nealactoferină, obținută însă din laptele de capră.

Cercetările pentru un tratament pe baza acestei proteine au început încă din 2007, alături de oameni de știință din Belarus.

Testele de laborator au indicat o eficiență în inhibarea unor boli precum hepatita C și HIV.

Acum, specialiștii ruși cred că medicamentul poate susține sistemul imunitar al celor care manifestă simptome grave de Covid-19 și îi poate proteja de infectare pe cei sănătoși.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO