Modernizarea haotica a Romaniei. Sediu de primarie inspirat de palatul Luvru, in localitate fara canalizare si apa curenta


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Vineri 05 Aprilie 2013 19:58
Categorie: Stiri

Primaria e mandria tarii, iar primarul un conducator-vizionar. Ce daca satele si comunele noastre au conditii de Ev Mediu, alesii locali au dat bani seriosi pentru sedii impunatoare.

Adica niste palate de un gust indoilnic, trantite intr-o saracie lucie.

Cele mai multe au fost ridicate printr-o risipa uriasa de fonduri, descoperita tardiv de autoritati.

In multe localitati de la tara, romanii au fost lasati cu ochii in soare cand au intrebat de canalizare sau de apa curenta.

Ar putea privi totusi spre maretele cladiri ale primariilor locale construite cu bani de la stat.

La Prajesti, in judetul Bacau, sa vezi mandrete: sediul primariei are o cupola de sticla asemanatoare celei de la Luvru.

Minunea a costat 400.000 de euro, bani de la Guvern pentru un sediu cu acoperis retractabil din sticla, in forma de piramida.

Acelasi primar se faleste in comuna cu „gradinile de la Versailles" si in vecinatate cu un muzeu, ridicat cu 400.000 de lei de la bugetul local.

Ca ambele sunt vizitate doar in lunile de vara conteaza mai putin. Sunt mandria lui.

O adevarata atractie pentru localnici, care tot ca la muzeu se uita si spre casele lor de Ev Mediu: fara asfalt si fara canalizare.

Duminica, la "Romania, Te Iubesc" aflati de ce s-a oprit intre timp maretul santier.

Atunci vedeti si un scandal iscat in comuna valceana Lalosu, intre fostul si actualul edil. Cel din urma spune ca la mijloc e vorba de o frauda la sediul primariei.

Fostul edil se refera si la mausoleul ridicat in cadrul aceluiasi proiect.

Un monument cladit in cinstea eroilor comunei Lalosu, printre care Mugur Isarescu - guvernatorul BNR, Dumitru Dragomir de la Liga Profesionista de Fotbal si Adrian Mititelu, fostul patron al Universitatii Craiova.

Lipsit de datorii, omul isi vede in continuare de drum. Alti localnici sustin ca pe monument este totusi un erou.

Omul stie ceva, pe fostul primar l-au gasit mascatii Politiei. A fost "eroul" unei descinderi la cantatul cocosului si are in prezent pe rol un dosar penal, fiind cercetat in libertate, pentru fapte de coruptie.

Pe larg despre alte situatii hilare, cum ar fi terenurile in panta sau retelele de canalizare montate fara conducte, vedeti in editia de duminica a emisiunii "Romania, Te Iubesc".
 

VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"