Victorie pentru România la debutul de la Jocurile Olimpice. România - Honduras 1-0

LIVE TEXT. Fotbaliștii, primii sportivi români care concurează la Jocurile Olimpice. Honduras - România 0-0
Facebook / Echipa națională de fotbal a României

Echipa de fotbal a României a debutat cu dreptul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 1-0 (1-0) cu Honduras, joi, la Kashima, în Grupa B a turneului olimpic.

La 57 de ani de la precedenta participare a fotbalului românesc la Jocurile Olimpice, în 1964, tot la Tokyo, România a obţinut o victorie foarte importantă, prin autogolul lui Elvin Oliva (45+1).

Jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi nu au făcut un meci grozav, au fost dominaţi categoric în repriza secundă, însă au fost aproape perfecţi în apărare.

Prima oportunitate a partidei i-a aparţinut fundaşului Paşcanu (8), care a reluat imprecis din careu, cu capul, după o lovitură liberă. La puţin timp după aceea, hondurienii au avut şi ei o situaţie bună, dar Aioani a prins mingea expediată de Rivas de la circa 25 de metri (8).

Portarul Aioani s-a remarcat mai ales la şutul lui Pineda de la 16 metri (10), însă nu a avut emoţii la balonul expediat de Benguche (22).

Citește și
Alertă la Jocurile Olimpice. Un urs și-a făcut apariția la prima întrecere sportivă
Alertă la Jocurile Olimpice. Un urs și-a făcut apariția la prima întrecere sportivă
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

România a reuşit să se apropie de poarta adversă prin Ganea (33), al cărui şut a fost deviat în corner.

Honduras, semifinalistă la Jocurile din 2016, de la Rio, a fost aproape de deschiderea scorului, după o eroare a lui Marin (39), când Benguche l-a driblat pe Aioani, dar Ghiţă a respins din faţa porţii goale.

Finalul primei reprize a aparţinut tricolorilor. Raţiu a pătruns pe partea dreaptă şi a şutat periculos pe lângă poartă (42). România a deschis scorul la ultima faze a primei părţi: Ciobanu a executat un corner cu efect la colţul scurt, iar fundaşul Oliva a deviat mingea în propria poartă (45+1).

România a avut şi prima oportunitate notabilă din repriza secundă, însă Dobre a trimis pe lângă o minge întoarsă în careu de Ganea (61).

Latino-americanii au controlat jocul şi au căutat breşe în apărarea supraaglomerată condusă de Paşcanu şi Ghiţă, însă acestea nu au fost multe. Reyes a trimis două şuturi de la circa 20 de metri (64, 66), dar Aioani l-a respins pe primul, iar al doilea a fost blocat de Paşcanu.

În min. 67, România a ratat şansa de a tranşa soarta partidei, Perello apărând şutul lui Sefer. Rapidistul a expediat primul şut pe poartă al echipei noastre. Tot el a fost periculos în min. 86, dar şutul său din careu nu i-a dat emoţii lui Perello.

Hondurasul a mai avut două şanse bune, prin Reyes (83), care a reluat peste poartă din careu o centrare de pe stânga, şi o reluare la colţul scurt a lui Martinez (90), la centrarea lui Decas.

În celălalt meci din grupă, echipa Noii Zeelande a învins selecţionata Coreei de Sud cu scorul de 1-0 (0-0).

Duminică 25 iulie se vor disputa partidele Noua Zeelandă - Honduras (ora României 11:00, Kashima) şi România - Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima), iar miercuri 28 iulie sunt programate ultimele meciuri din grupă, România - Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo) şi Coreea de Sud - Honduras (ora României 11:30, Yokohama). Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

Desfășurarea partidei: HONDURAS - ROMÂNIA 0-1 (Oliva 45+1 - aut.)

Min. 85: Sefer driblează doi adversari și trage pe centrul porții. Fază superbă a tănărului fotbalist.

Min. 82: Sîntean ciupește mingea adversarului, însă arbitrul fluieră fault invers. Romanul primește un cartonaș galben gratuit. Mai multe decizii ale centralului de-a lungul partidei, discutabile.

MIn. 67 - O nouă ocazie pentru băieții antrenați de Mirel Rădoi. Sefer a tras puternic, dar Perello a reușit să respingă.

MIn. 60 - România ratează o ocazie uriașă. Alex Dobre a trimis mingea peste poartă din 10 metri.

Min. 46 - A început repriza a doua. 

Min. 45+1 - Pauză. România conduce cu 1-0.

Min. 45+1 - Goooooool România!!!! Ciobanu a executat un corner, iar un fundaș advers a deviat mingea în propria poartă.

Min. 42 - Ocazie ratată de România. Rațiu a pătruns în careu, însă șutul său a trecut pe lângă poartă. 

Min. 33 - Ganea a tras la poartă, dar mingea a fost deviată de un adversar și s-a dus peste transversală. 

Min. 22 - Benguche a tras pe centrul porții, iar Aioani a reținut balonul. 

Min. 10 - Ocazie pentru Honduras. Marian Aioani a respins cu piciorul un șut deviat a lui Carlos Pineda

Min. 7 - Ciobanu a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Pașcanu a reluat cu capul, dar mingea a trecut pe lângă poarta celor din Honduras.

Min. 1 - A început meciul. România a avut lovitura de start. 

-----------------------

"După rapoartele fizice, vom păstra principiile noastre de joc. Dar va trebui să alternăm momentele când facem presing și când ne retragem, pentru că e o temperatură diferită, o umiditate mult mai mare, iar jucătorii nu sunt la cel mai înalt nivel de pregătire, firește", a declarat Mirel Rădoi.

"Coreea de Sud e favorită la locul 1, în această grupă, pentru că au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv și puternic. Totodată, selecționerul lor este foarte bun. Celelalte treie echipe cred că ne vom lupta pentru poziția secundă în grupă", a mai spus selecționerul României.

 

Echipele de start:

 

HONDURAS: Guity - Casildo, Maldonado, Garcia, Decas - Pineda, Alvarez, Rivas, Rodriguez - Martinez, Benguche.

Antrenor: Miguel Falero.

ROMÂNIA: Aioani - Ghiță, Marin, Pașcanu - Rațiu, Ciobanu, Dulca, Fl. Ștefan - Dobre, Ganea, V. Gheorghe.

Antrenor: Mirel Rădoi.

Arbitru: Leodan Gonzalez. Asistenți: Nicolas Taran, Richard Trinidad (toți din Uruguay).

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Lovitură pentru delegația României la Jocurile Olimpice. Larisa Iordache s-a retras din proba de individual compus
Lovitură pentru delegația României la Jocurile Olimpice. Larisa Iordache s-a retras din proba de individual compus

Prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Larisa Iordache, 25 de ani, va participa doar în proba de la bârnă, nu și la concursul individual compus. Gimansta a luat această decizie din cauza unor probleme medicale.

Alertă la Jocurile Olimpice. Un urs și-a făcut apariția la prima întrecere sportivă
Alertă la Jocurile Olimpice. Un urs și-a făcut apariția la prima întrecere sportivă

Evenimentele sportive de la Jocurile Olimpice au debutat miercuri, 21 iulie, la Fukushima. Japonia a învins Australia, scor 8-1, în turneul de softball.

Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Fotbaliștii intră primii în lupta pentru medalii
Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Fotbaliștii intră primii în lupta pentru medalii

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo vor începe oficial joi, 23 iulie, când va avea loc ceremonia de deschidere, și se vor încheia duminică, 8 august. Cu toate acestea, evenimentele sportive au debutat încă de miercuri, 21 iulie.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.