Ziua Îndrăgostiților în China. Ce se întâmplă cu cei care se căsătoresc în această zi

29-08-2017 09:11


Pentru chinezi, august şi nu februarie este luna dragostei. Cuplurile de pe tot teritoriul Chinei au sărbătorit luni Ziua Îndrăgostiţilor. S-au oficiat mii de cununii în toată ţara şi au fost organizate evenimente pentru tinerii care îşi caută dragostea.

De Ziua Îndrăgostiţilor, chinezii îşi amintesc de povestea de dragoste din folclor dintre fiica unui împărat şi un cioban orfan. Cei doi au fost despărţiţi de tatăl fetei. Aveau voie să se vadă o singură dată pe an, în a şaptea zi a celei de-a şaptea luni din calendarul lunar.

În această zi specială, chinezii umplu luciul apelor cu lampioane colorate.

Într-un oraş din sud-vest, Ziua Îndrăgostiţilor a fost marcată printr-un eveniment dedicat celor care îşi caută jumătatea. 42 de femei şi bărbaţi au mers la o întâlnire pe nevăzute la comun. Au purtat costume tradiţionale, au dansat şi au jucat jocuri cu întrebări şi răspunsuri pentru a se cunoaşte mai bine.

La Shanghai, zeci de cupluri au ales să-şi oficializeze relaţia de Ziua Îndrăgostiţilor, convinşi că aşa vor avea o căsnicie lungă.

Ziua Îndrăgostiţilor e marcată în China de perechile de toate vârstele. Tot la Shanghai, autorităţile au organizat o petrecere pentru cuplurile care sărbătoresc anul acesta nuntă de aur.

Petrecerea s-a încheiat cu o şedinţa foto profesionistă, în care doamnele au îmbrăcat din nou rochia de mireasă, iar soţii lor costumul de ginere.

VIDEO PROTVPLUS.RO