Doliu național în Rusia, după incendiul din mall. Putin a promis că vinovaţii vor fi găsiţi şi pedepsiţi

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

În Rusia este zi de doliu naţional, după incendiul devastator care a luat 64 de vieţi într-un mall din Siberia.

Cel puţin 41 dintre victime sunt copii, unii dintre ei colegi de şcoală, care se bucurau împreună de ziua liberă. Marți seară, ruşii au ieşit cu miile în stradă în capitala ţării şi în alte oraşe, ca să le aducă victimelor un omagiu. Şi au protestat împotriva autorităţilor şi chiar împotriva lui Putin, abia reales președinte.

În timp ce părinţii copiilor care au pierit sunt prinşi într-un coşmar dureros, mii de ruşi din Moscova, Sankt Petersburg şi alte oraşe, le-au adus un omagiu celor care au murit în incendiul de la mall-ul din Kemerovo.

Alta a fost atmosfera în oraşul Kemerovo, unde protestul spontan de marți seară a durat mai bine de 7 ore. Oamenii au cerut demisia preşedintelui proaspăt reales, Vladimir Putin, şi a guvernatorului regiunii.

Și în capitală, moscoviții care nu au vrut să ia parte la adunarea oficială s-au adunat în piața Puşkin, unde comemorarea s-a transformat rapid într-o manifestație politică unde s-a scandat "Rusia fără Putin, Corupţia ucide, Tăcerea înseamnă moarte".

Protestatarii au făcut şi o listă cu persoanele dispărute, în baza informaţiilor strânse din mulţime. Au contabilizat 78, cu 40 mai multe decât au anunţat autorităţile.

Putin a promis că vinovaţii vor fi găsiţi şi pedepsiţi, dar cuvintele lui nu i-au convins pe oameni.

Oamenii aşteaptă răspunsuri. De ce alarmele de incendiu, defecte din 19 martie, nu fuseseră reparate, sau de ce unele ieşiri de urgenţă erau blocate. Iar butonul pentru situaţii de alertă, care funcţiona, nu a fost activat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO