Warren Buffet e pe val: a strans 38 de miliarde de dolari

Ultima actualizare: 25-06-2012 06:37
Warren Buffett

Miliardarul american Warren Buffett a anuntat actionarii Berkshire Hathaway ca a strans 38 de miliarde de dolari si se pregateste sa iasa la vanatoare de achizitii.

Buffett a prezentat investitorilor o prognoza agresiva de profit pentru companiile de sub umbrela Berkshire si a anuntat ca grupul va derula o campanie record de investitii. Totodata, el a anticipat ca revenirea pietei imobiliare americane va incepe in urmatoarele 12 luni.

Atentia pietelor s-a indreptat insa in primul rand catre comentariile privind extinderea afacerilor Berkshire, a carei colectie de companii include operatorul gigant de cai ferate Burlington Northern si furnizorul de electricitate MidAmerican.

"Pusca de elefanti e reincarcata si ma mananca sa apas pe tragaci", a declarat Buffett in scrisoarea transmisa sambata actionarilor odata cu raportul financiar al Berkshire Hathaway pe anul trecut.

Multi investitori au declarat ca s-au trezit devreme sambata pentru a citi mesajul lui Buffett imediat ce apare. Asa-numitul "Oracol din Omaha" a aratat ca Berkshire are nevoie de "noi achizitii majore" pentru a-si atinge obiectivele, accentuand cuvantul "majore".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO