Vortex polar în Statele Unite. Ninsori abundente și ger năpraznic


Ultimul update: Miercuri 13 Noiembrie 2019 09:48
Data publicarii: Miercuri 13 Noiembrie 2019 07:57
Categorie: Stiri externe

Peste Ocean este iarnă în toată regulă. Din Chicago până în Detroit şi New York, coasta de Est este acoperită de un strat consistent de zăpadă.

Gheţuşul format pe şosele a dus la accidente rutiere cu duiumul şi peste o mie de curse aeriene au avut ieri întârzieri.

Ninsorile abundente au pus stăpânire pe două treimi din teritoriul american. Vortexul polar venit dinspre Siberia a adus cu el un ger năpraznic şi este doar începutul. Localnicii spun că nu se aşteptau să dea piept cu iarna atât de repede.

Ohio, New York şi Illinois sunt doar câteva dintre statele unde iarna şi-a intrat brusc în drepturi. Pentru azi, meteorologii au anunţat temperaturi record foarte scăzute pentru această perioadă. Lucru ce va afecta aproape 70% din populaţia Statelor Unite, mai exact, 270 de milioane de persoane.

Bărbat: „Aş spune că e prea devreme. Nu sunt un fan al zăpezii, aşa că e prea devreme pentru mine. Simt că am sărit peste toamnă.”

Avertizările de vreme geroasă se întind din Colorado până în nordul Floridei, stat unde locuitorii resimt foarte rar temperaturi sub 0 grade.

Femeie: „Nu sunt pregătit pentru iană. A venit prea devreme. Nu am încă o racletă, nu ştiu unde îmi sunt ghetele...”

Chiar dacă utilajele de deszăpezire lucrează la foc automat, pe şosele au avut loc mai multe incidente. De vină este gheţuşul care s-a format pe partea carosabilă, dar şi faptul că şoferii nu reduc viteză.

Aris Lee, polițist: „De dimineaţă şi până acum au avut loc aproape 20 de accidente. Principala precauție în acest moment este să fiţi atenţi când traversaţi un pod, deoarece este primul lucru care îngheaţă. ”

Pe aeroportul din Chicago un avion a ieşit de pe pistă în momentul aterizării. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime.

Din cauza ninsorilor, peste o mie de zboruri au avut ieri întârzieri pe aeroportul din Chicago.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vreme neobișnuit de caldă pentru luna noiembrie. Regiunea unde se ating și 24 de grade
Vreme neobişnuit de caldă în România. Când vin ploile
Temperaturi specifice lunii mai, în weekend. Zonele unde se vor atinge și 24 de grade
VIDEO PROTVPLUS.RO