Volkswagen a adoptat noi masuri in scandalul emisiilor, in SUA. Ce le ofera clientilor afectati

Dată publicare: 10-11-2015 12:25
Dată actualizare: 13-11-2015 07:08


volkswagen

Volkswagen AG a adoptat luni noi masuri pentru a-i calma pe clientii din SUA si pe liderii de sindicat din Germania, suparati pe reactia companiei auto la scandalul emisiilor, transmite Reuters.

Volkswagen va oferi un voucher de 1.000 de dolari, din care jumatate va fi cheltuit la dealerii VW si Audi, proprietarilor din SUA care detin anumite modele diesel care nu indeplinesc cerintele guvernamentale privind emisiile, a anuntat luni subsidiara VW din SUA. conform Agerpres.

Cei aproximativ 500.000 de americani care detin modele VW si Audi echipate cu motoare diesel de doi litri pot aplica pentru a primi un card Visa preplatit de 500 de dolari si un alt card de 500 de dolari care va fi folosit la dealeri si care asigura asistenta tehnica gratuita timp de trei ani.

Decizia a fost luata pentru a-i calma pe proprietarii de vehicule suparati pe modul in care VW a anuntat ca va repara vehiculele echipate cu softul care falsifica rezultatele testelor de poluare.

"Presupun ca e un pas mic in directia potrivita dar departe de ceea ce speram sa vad in privinta compensatiilor", a declarat Jeff Slagle, proprietarul unui model diesel Golf din statul Connecticut.

In Germania, impactul financiar al scandalului a exacerbat tensiunile dintre conducerea Volkswagen si liderii de sindicat privind planurile de reducere a cheltuielilor cu aproximativ un miliard de euro pe an pana in 2019 la brandul VW. In 20 noiembrie va avea loc reuniunea Board-ului de supraveghere al VW unde se va decide planul privind investitiile in fabrici, echipamente si tehnologii in urmatorii ani.

Separat, Volkswagen a anuntat ca seful departamentului de comunicatii, Andreas Lampersbach, si-a dat demisia luni, alaturandu-se astfel valului de plecari in urma scandalului emisiilor.

Cel mai mare producator auto european face deja obiectul unor investigatii in mai multe tari dupa ce, in luna septembrie, a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Saptamana trecuta, scandalul de la Volkswagen a luat o noua turnura, dupa ce constructorul auto a recunoscut ca a subestimat consumul de combustibil si nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de masini, marcile VW, Seat, Skoda si Audi, vandute in Europa. De asemenea, Volkswagen a admis ca a gasit pentru prima data indicii privind modificarea nivelului emisiilor si la vehiculele echipate cu motoare pe benzina, extinzand un scandal care pana acum se concentra pe motoarele diesel.

Costurile totale cu care se confrunta VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva intre 30 si 65 de miliarde de euro, iar analistii avertizeaza ca grupul ar putea fi nevoit sa vanda unele operatiuni.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO