Viscolul din România s-a transformat în ”furtuna secolului” și a distrus hoteluri în sudul Rusiei. Imaginile sunt uluitoare
Sudul Rusiei și peninsula Crimeea au fost lovite de „furtuna secolului”, după cum au numit-o specialiștii de acolo. Vântul a bătut cu peste 100 de km pe oră.
În Crimeea, valurile uriașe din Marea Neagră au ajuns și pe unele autostrăzi. 500.000 de oameni au rămas fără energie electrică.
În regiunea Krasnodar, unde se află popularele stațiuni balneare Soci și Anapa, mai multe hoteluri au fost distruse și un cargobot a eșuat.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Un om a fost omorât de ”furtuna secolului”, care a inundat drumuri, a rupt copaci și a doborât liniile electrice din Crimeea, anunța agenția rusă de stat TASS, citată de AP.
Valurile Mării Negre au inundat stațiunea Soci, a smuls acoperișul unei clădiri în Anapa și a distrus case și școli din Kuban, mai arată sursa citată.
A very powerful storm in the Black Sea sank buildings in Russian-occupied Crimea, stranded a ship in Russian Krasnodar region and left hundreds of thousands of people without electricity.
Sadly, a lot of Ukrainian people on Russian-occupied territories suffer from the horrible… https://t.co/vIm2RVl4mi pic.twitter.com/r2oocAZ9Gk
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) November 27, 2023
Furtuna a făcut parte din frontul meteorologic care a provocat ninsorile abundente și viscolul puternic din România și Bulgaria, susține agenția rusă.
”Furtuna secolului” a determinat mai multe regiuni din Crimeea să declare stare de urgență, după ce a devenit cea mai puternică înregistrată în ultimii 16 ani, cu viteze ale vântului atingând 144 km/h, potrivit declarațiilor făcute de Tatyana Lyubetskaya, un oficial instalat de Rusia la departamentul de monitorizare a mediului din Crimeea.
Autoritățile din Crimeea au cerut oamenilor să stea luni acasă
Guvernul din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, le-a cerut oamenilor să rămână acasă luni și a închis birourile guvernamentale, inclusiv școlile și spitalele, deoarece sunt încă așteptate vânturi puternice.
A storm washed away trenches in occupied Crimea that Russian army dug out on the beaches.
According to information from Crimean media, in Yevpatoria the water washed away the defense line on the coast, engineering buildings and firing positions.
The speed of wind at the coasts… pic.twitter.com/D9fFoISSYK
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) November 26, 2023
Șeful unei regiuni din Crimeea, Natalia Pisareva, a declarat că toată lumea din zona Cernomorske din vestul Crimeei și-a pierdut alimentarea cu apă, precum și încălzirea centrală, deoarece stațiile de pompare au pierdut curent. Au existat, de asemenea, rapoarte despre o problemă cu o conductă de gaz în Saky, vestul Crimeei.
Într-un acvariu din Sevastopol, în jur de 800 de pești și animale exotice au murit după ce camera în care se aflau a fost inundată, a informat postul de televiziune Crimea 24.
În Rusia, Consorțiul Caspian Pipeline a oprit luni încărcarea țițeiului în portul Novorossiysk din cauza „condițiilor meteorologice extrem de nefavorabile”, inclusiv vânturi de până la 86 km/h și valuri de până la 8 metri înălțime.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Rusia, romania, furtuna, peninsula crimeea,
Dată publicare:
27-11-2023 12:31