Viitorul a "coborat" la Salonul Auto de la Paris


Ultimul update: Vineri 01 Iunie 2012 20:45
Data publicarii: Luni 04 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Fiecare din cei peste 300 de participanti propune o alta viziune despre ceea ce inseamna viitorul. Unii si-au modernizat concepte mai vechi, altii par decisi sa treaca definitiv pe motoare electrice sau sa imbine gustul publicului cu ecologia.

In timp ce Audi prezenta o varianta modernizata a conceptului Quattro din anii '80, cei de la Saab se pregatesc sa scoata un nou model cu motor BMW. Nu e o surpriza: Saab a mai cumparat motoare de la Ford in anii 60 si de la Triumph un deceniu mai tarziu.

Land Rover a prezentat Evoque sau incercarea de a face o masina mare care sa tina cont totusi cont de incalzirea climatica.

Tot la Paris a debutat noua Kia Optima, conceputa sa le fie pe plac europenilor. Masina a castigat respectul jurnalistilor specializati si se anunta o concurenta serioasa pentru Wolkswagen Passat sau Peugeot 407.

Cat priveste tendinta spre masini electrice, seful Daimler este mai putin entuziast decat altii: doar 5% dintre masini vor fi in intregime electrice pana in 2010, crede el. Totusi, Mercedes lucreaza la un model electric in colaborare cu Renault.

Tot la Paris, jurnalistii si-au putut face o idee si despre Audi A1, nou venita pe piata masinilor compacte.

Salonul Auto de la Paris: Audi, Range Rover, Jaguar. FOTO si VIDEO

Tags: salon auto,

Salon Auto la Beijing! Masinile de lux iau ochii pasionatilor!
Salonul Auto de la Barcelona: cai putere si femei super sexy
Start la Shanghai, pentru salonul auto gazduit de metropola chineza
VIDEO PROTVPLUS.RO