VIDEO. Cel puţin cinci persoane au murit şi 40 au fost rănite după ce o maşină a intrat în mulţime la o paradă de Crăciun

Ultima actualizare: 22-11-2021 13:57

Tragedie, duminică seară, într-un oraș din statul american Wisconsin, în timpul unei parade de Crăciun. Un autoturism de teren a intrat cu viteză în mulţimea care asista la eveniment.

Sunt cinci morți și cel puţin 40 de răniți, indică bilanțul provizoriu. Printre ei, mulți copii.

Cu câteva secunde înainte, șoferul mașinii a fost filmat în timp ce dobora baricadele instalate de polițiști pe șosea și trecea la câțiva centimetri de un copil care urmărea parada de pe marginea străzii.

Martor: "Am văzut mașina venind și lovind în plin fanfara care abia trecuse de balconul meu. A lovit cel puțin doi oameni din prima, a trecut de ei și și-a văzut de drum".

Martor: "Toată lumea țipa și, pentru moment, am crezut că și-a făcut apariția Moș Crăciun. Dar era o mașină de teren roșie, care a lovit multă lume. După ce SUV-ul a dispărut, au rămas mulți oameni la pământ și apoi a ajuns și Poliția".

Zeci de oameni au fost răniţi în incident, mulţi dintre ei copii. Sunt şi persoane care şi-au pierdut viaţa, însă numărul lor poate creşte în orele care urmează. Martorii spun că au auzit şi focuri de armă în timpul tragediei, dar Poliţia a precizat că suspectul nu a deschis focul asupra mulţimii.

Dan Thompson, șeful poliției din Waukesha: "Un polițist a făcut uz de armă și a tras în autoturismul suspectului, încercând să-l oprească. Niciun pieton nu a fost rănit de focurile de armă".

Suspectul a fost reţinut de poliţie şi dus la audieri. În acest moment, nu se ştie motivul din spatele incidentului, însă autorităţile au în vedere toate ipotezele, inclusiv un posibil atac terorist.

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO