VIDEO. India: Bolnavii pe moarte zac în fața spitalelor pline cu pacienți infectați cu Covid-19

Dată publicare: 23-04-2021 20:42
Dată actualizare: 23-04-2021 20:55


VIDEO. India: Bolnavii pe moarte zac în fața spitalelor pline cu pacienți infectați cu Covid-19

Momente dramatice în India. Diagnosticați cu Covid-19 și aflați pe moarte, pacienții sunt lăsați pe tărgi, în afara spitalelor, informează Daily Mail.

În India, infecțiile zilnice au ajus vineri la 332.730, în creștere față de 314.835, câte au fost înregistrate joi, când această țară a depășit un record stabilit de Statele Unite în luna ianuarie. Totodată, au fost raportate alte 2.263 de decese - deși se crede că numărul real este de până la zece ori mai mare.

Delhi a înregistrat peste 26.000 de cazuri noi de Covid-19 și 306 de decese, aproximativ un deces la fiecare cinci minute, cel mai rapid ritm de când a început pandemia.

Medicilor din orașul de 29 de milioane de locuitori nu le mai ajung paturile pentru bolnavi, iar Poliția a fost chemată în jurul spitalelor pentru a împiedica jefuirea rezervoarelor cu oxigen.

Sky News a surprins imagini cu zeci de oameni întinși pe tărgi în afara unui spital supraaglomerat din capitala Indiei. Potrivit imaginilor transmise live, cel puțin trei cadavre au fost scoase pe ușile din față ale unității sanitare.

 

 

Dar, în timp ce statele din nordul Indiei, precum Gujurat, Rajasthan și Uttar Pradesh se confruntă cu rate de infecție cu Covid-19 de patru ori mai mari decât cele din primul val, altele din sud, cum ar fi Andrha Pradesh, și din nord-estul îndepărtat, precum Assam, nu au ajuns în acest punct dramatic, prin urmare nici nu au impus restricții populației.

 

Marea Britanie a interzis călătoriile dinspre India

 

Acest lucru sugerează că, deși cifrele din India sunt colosale, acestea ar putea continua să urce și mai mult, punând astfel și mai multă presiune pe sistemul de sănătate, oricum depășit de situație.

Vineri, Marea Britanie a interzis călătoriile dinspre India, pe fondul temerilor că o nouă variantă face ca virusul să se răspândească mai repede și să lovească tinerii mai puternic.

Prof. James Naismith, de la Universitatea din Oxford, a declarat: „Ceea ce se întâmplă în India este o ilustrare clară a ravagiilor pe care le face răspândirea rapidă a virusului; asistența medicală copleșită și persoanele vulnerabile care se sufocă până la moarte în ambulanțe, așteaptând ajutor”.

„Marea Britanie a evitat soarta care a lovit India (și multe alte țări pe care nu le vedem la televizor) datorită acțiunii guvernelor noastre și a fiecăruia dintre noi care a purtat o mască, s-a distanțat, s-a spălat pe mâini și s-a izolat când a fost bolnav”, a mai spus acesta.

 

Incendiu devastator într-un spital Covid

 

Treisprezece bolnavi de Covid-19 au murit, vineri dimineaţă, într-un incendiu produs într-un spital de la periferia metropolei indiene Mumbai.

De asemenea, miercuri, 22 de pacienți au murit într-un spital din vestul Indiei, după o întrerupere a alimentării cu oxigen cauzată de un rezervor defect.

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO