Văduva spionului rus Litvinenko: Marea Britanie nu și-a învățat lecția

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Alexander Litvinenko
Getty

Marina Litvinenko, văduva spionului rus asasinat în 2006 în Marea Britanie cu o substanţă radioactivă, Aleksandr Litvinenko, a acuzat duminică Marea Britanie că nu şi-a învăţat lecţia după acel incident.

"Din nefericire, s-a întâmplat din nou şi asta înseamnă că nu s-a făcut ceva cum trebuie. Lecţia primită în urma asasinării soţului meu nu a fost învăţată", a declarat Marina Litvinenko într-un interviu acordat postului BBC.

O anchetă publică a stabilit în 2016 că moartea lui Litvinenko, fost agent al KGB deziluzionat faţă de Kremlin, a fost ordonată "probabil" cu acceptul preşedintelui rus Vladimir Putin.

Văduva lui Litvinenko a făcut publică o scrisoare pe care i-a trimis-o premierul britanic Theresa May pe când deţinea încă portofoliul de ministru de interne şi în care îi dădea asigurări că autorităţile trebuie "să continue să caute să facă dreptate" în cazul asasinatului spionului rus. "Vom face toţi paşii necesari ca Marea Britanie şi populaţia sa să fie protejate de o altă crimă similară", scria May în scrisoarea sa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO