Unica in lume! Casa de 1 miliard de dolari exista in Mumbai


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 13:22
Data publicarii: Vineri 15 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
cea mai scumpa casa din lume

Nu este un hotel sau o cladire de birouri. Este doar o casa-turn, de 27 de etaje, construita pentru cel mai bogat om de afaceri din India. Mukesh Ambani se poate mandri ca la 53 de ani le poate oferi sotiei si celor trei copii o locuinta unica in lume.

Cladirea de 173 de metri se inalta impozant in Mumbai si poarta si un nume pe masura: Antilia, dupa numele miticei insule Antilia. A durat mai bine de sapte ani pana ce Mukesh Ambani a putut sa-si vada visul implinit.

Casa are trei piste de aterizare pentru elicoptere, 50 de locuri pentru cinema, un club de sanatate si sala de dans. Pentru intretinerea ei sunt angajati nu mai putin de 600 de oameni cazati in doua dintre etajele zgarie-norului.

Sursa foto: www.wikipedia.org

Sase etaje de la baza cladirii sunt destinate parcarii a 168 de masini, iar cele patru etaje din varful casei sunt exclusiv folosite de membrii familiei.

Investitia pentru construirea impunatoarei locuinte a fost de 44 de milioane de dolari, dar acum, cand a fost finalizata, ea valoreaza de aproape 23 de ori mai mult, adica in jur de un miliard de dolari. Asa se face ca Ambani se poate lauda ca are cea mai scumpa casa din lume.

Mukesh Ambani are o avere estimata la 18 miliarde de dolari din afaceri cu petrol, retail si biotehnologie.

 

Sursa: The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO