Ungaria vrea să definească genul în Constituție. “Mama este o femeie, tatăl este un bărbat”

11-11-2020 16:00

viktor orban

Guvernul de la Budapesta a depus, marți 10 noiembrie, un proiect de amendament pentru a înscrie în Constituție că “mama este o femeie, tatăl este un bărbat” și să definească sexul unei persoane ca fiind doar cel constatat la naștere, scrie Le Monde. 

Guvernul de la Budapesta a depus, marți 10 noiembrie, un proiect de amendament pentru a înscrie în Constituție că “mama este o femeie, tatăl este un bărbat” și să definească sexul unei persoane ca fiind doar cel constatat la naștere.

“Ungaria protejează dreptul copiilor de a se identifica în funcție de sexul lor”, scrie în proiectul trimis Parlamentului de ministrul justiției, Judit Varga.

“Educația este asigurată în conformitate cu valori bazate pe identitatea constituțională a Ungariei și pe cultura creștină”, se arată în nota de fundamentare a proiectului, care mai precizează că se impune protejarea copiilor care sunt amenințați de “tendinţele ideologice moderne din lumea occidentală”, informează AFP.

Din mai, Ungaria a interzis înscrierea unei schimbări de sex la starea civilă. Acest nou proiect de modificare a Constituției intervine într-un moment delicat al relațiilor între Ungaria și Uniunea Europeană, Budapesta opunându-se unui proiect care condiționează accesul la fondurile europene de respectarea Chartei drepturilor fundamentale ale UE, care garantează, între altele, drepturile minorităților sexuale și de gen, arată Le Monde.

 

Sursa: V.D.


VIDEO PROTVPLUS.RO