Ungaria vrea să definească genul în Constituție. “Mama este o femeie, tatăl este un bărbat”

Ultima actualizare: 11-11-2020 16:03
viktor orban
Getty

Guvernul de la Budapesta a depus, marți 10 noiembrie, un proiect de amendament pentru a înscrie în Constituție că “mama este o femeie, tatăl este un bărbat” și să definească sexul unei persoane ca fiind doar cel constatat la naștere, scrie Le Monde. 

Guvernul de la Budapesta a depus, marți 10 noiembrie, un proiect de amendament pentru a înscrie în Constituție că “mama este o femeie, tatăl este un bărbat” și să definească sexul unei persoane ca fiind doar cel constatat la naștere.

“Ungaria protejează dreptul copiilor de a se identifica în funcție de sexul lor”, scrie în proiectul trimis Parlamentului de ministrul justiției, Judit Varga.

“Educația este asigurată în conformitate cu valori bazate pe identitatea constituțională a Ungariei și pe cultura creștină”, se arată în nota de fundamentare a proiectului, care mai precizează că se impune protejarea copiilor care sunt amenințați de “tendinţele ideologice moderne din lumea occidentală”, informează AFP.

Din mai, Ungaria a interzis înscrierea unei schimbări de sex la starea civilă. Acest nou proiect de modificare a Constituției intervine într-un moment delicat al relațiilor între Ungaria și Uniunea Europeană, Budapesta opunându-se unui proiect care condiționează accesul la fondurile europene de respectarea Chartei drepturilor fundamentale ale UE, care garantează, între altele, drepturile minorităților sexuale și de gen, arată Le Monde.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO