Un tânăr care a sunat la 112 este de negăsit de 7 zile în Italia. Ultimul său mesaj

Dată publicare: 16-08-2019 15:41
Dată actualizare: 16-08-2019 16:15


Simon Gautier

Un tânăr francez, dispărut de 7 zile în Italia, a ajuns în centrul unor căutări contra cronometru.

Simon Gautier, un francez de 27 de ani, care aflat în vacanță în Italia a plecat pe 9 august în drumeție în sudul țării, zona Policastro Bussentino, regiunea Campania.

Tânărul a apucat să sune vineri, 9 august, în jurul orei 9 dimineața, la 112, numărul european de urgențe, unde a anunțat că: ”Am căzut de pe o stâncă, am picioarele rupte, văd marea, dar nu știu unde sunt.” De atunci telefonul său nu mai merge, cel mai probabil s-a descărcat.

Un elicopter ar fi ajuns în zonă după 28 de ore, relatează ziarul La Repubblica. Francezul nu a fost localizat iar cazul său riscă să ajungă unul internațional potrivit sursei citate. El vizita regiunea Salerno, la sud de Napoli.

Publicația midilibre.fr scrie că cercetările au început de abia vineri la căderea serii iar un elicopter a survolat zona a doua zi. Cât privește familia tânărului, aceasta nu a fost anunțată decât pe 12 august.

Presa italiană scrie despre nereguli grave în acest caz, disfuncții de sistem care au generat polemică. Carabinierii, primii care au aflat de cazul tânărului, sunt acuzați că au reacționat cu întârziere.

La fel, un elicopter a fost trimis în zonă după 18 ore de la apelul de urgență, relatează midilibre.fr.  Mijloacele folosite la căutări sunt la fel criticate. Pentru a ajuta la operațiuni, în Italia au ajuns și 15 prieteni ai francezului. 

Mama a declarat că fiul ei nu este genul de om care să se pună în pericol și crede că Simon a alunecat.

Mama victimei a implorat autoritățile italiene să trimită echipe mai numeroase și mai bine pregătite în zonă. ”Avem nevoie de speologi, alpiniști, pompieri specializați, capabili să ajungă în zone inaccesibile. Poate fi într-o crevasă. Sunt convinsă că s-a rostogolit” a povestit mama tânărului.

Ambasadele celor două țări nu au reacționat în acest caz, potrivit sursei franceze. 

Sursa: La Repubblica


VIDEO PROTVPLUS.RO