Un restaurant britanic a relansat schimbul in natura
Si asta deoarece criza economica i-a lovit serios si pe britanici, mai ales pe cei care traiesc in zonele rurale.
Daca pana mai ieri nu se uitau la bani pentru o masa la restaurant, acum sunt atenti la fiecare penny. De aceea, o carciumioara din Norfolk a gasit o solutie inedita: schimbul in natura. In felul acesta, toata lumea este multumita.
Pentru a plati o masa la resturant, localnicii cauta ce mai au prin gradini, sau ies la vanatoare. Patroana barului recunoaste ca, dupa ce a luat aceasta hotarare, multi localnici au inceput sa vaneze. Altii in schimb, s-au apucat sa cultiveze legume in gradina.
Oamenii vin la in restaurant, spun ce pot sa ofere si daca se poate folosi marfa in bucatarie, se face schimbul. Pentru acesti clienti, care "platesc" in fructe sau legume, schimbul in natura inseamna o economie de vreo 20 de lire, cat ar fi scos din buzunar pentru o masa la restaurant.
Ba mai mult, au satisfactia ca devin furnizori. De exemplu, pentru un iepure si o potarniche se poate obtine o lira si jumatate si o halba de bere.