Un pilot britanic sustine ca a rezolvat misterul zborului MH370. "Nu s-a zdrobit, ci a aterizat"

Ultima actualizare: 06-03-2015 07:27
MH370

In curand se implineste un an de cand zborului MH 370 a disparut in mod misterios deasupra Marii Chinei de Sud – si, cu acest prilej, ni se ofera o noua teorie care explica disparitia.

S-a spus despre disparitia avionului malaysian MH370 ca ar fi cea mai mare enigma din istoria aviatiei, dovada faptul ca nici acum nu exista vreo explicatie concludenta pentru aceasta tragedie in care 239 de oameni si-au pierdut viata – asta, desigur, daca n-au fost rapiti de teroristi sau de extraterestri, cum sustin unele teorii. Iata insa ca, la aproape un an de la disparitia aeronavie, un pilot britanic vine cu o noua teorie.

Simon Hardy, pe care site-ul dedicat aviatiei flightglobal.com il prezinta drept “un pilot cu experienta care in prezent este capitan pe un 777 apartinand unei linii aeriene internationale de prim rang”, sustine ca a reusit sa calculeze traseul zborului MH370. Dupa 6 luni de calcule si analize, Hardy a ajuns la concluzia ca toate cautarile au fost facute in directia gresita, epava fiind la peste 100 de kilometri de zona unde s-a incercat localizarea resturilor ei.

Citeste si: Teoria conspiratiei care schimba tot ce stiam despre disparitia zborului MH370. Avionul ar fi fost doborat de americani

Teoria lui Hardy nu se bazeaza insa doar pe calcule, ci si pe o componenta emotionala. Avionul Malaysia Airlines ar fi facut un ultim ocol deasupra insulei Penang, locul natal al capitanului aeronavei, Zaharie Ahmad Shah. Acest lucru ar explica si de ce aeronava a urmat un traseu cel putin ciudat, traversand de opt ori spatiul aerian dintre Malaysia si Thailanda. “Cineva a vrut sa mai vada odata insula Penang”, afirma Hardy, citat de publicatia germana Bild.

Pilotul britanic sustine ca aeronava MH370 nu s-ar fi zdrobit, asa cum afirma investigatorii australieni, ci a aterizat fortat pe apa, apoi s-a scufundat intr-o fosa oceanica, de aceea resturile avionului nu au ai putut fi gasite. Echipa care ancheteaza disparitia aeronavei spune ca va lua in considerare ipoteza sa, care pare “credibila”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!