Un medic britanic a alergat 35 km cu masca pe față. Ce a urmat

Ultima actualizare: 26-07-2020 16:41
Tom Lawton
Twitter/ Tom Lawton

Un medic din Marea Britanie a alergat 35 de kilometri cu masca pe față ca să demonstreze că nu reduce nivelul de oxigen, așa cum susțin unele persoane care rerfuză să o poarte, relatează The Independent.

Tom Lawton este medic la secția de terapie intensivă a Infirmeriei Regale din Bradford, unde tratează pacienți cu Covid-19. Într-o postare pe Twitter el a explicat că a văzut „ce e mai rău din ceea ce poate face coronavirusul“ oamenilor.

Pentru a dezminți mitul promovat tot mai des în ultima vreme, că purtarea măștii reduce nivelul de oxigen și pentru a încuraja oamenii să le poarte când ies din casă, Lawton a decis să alerge până la serviciu și înapoi cu masca pe față.

„Susțin orice lucru care ne-ar putea ține în viață. Prin urmare, m-au enervat dezinformarea legată de măști și nivelul de oxigen, cât şi mesajele cu privire la momentul în care trebuie să o porţi (în spaţii închise)!. Prin urmare, o să alerg până la muncă și înapoi purtând o mască și voi avea un aparat care să măsoare nivelul oxigenului. Între cele două curse voi avea grijă de pacienți, (unii cu Covid-19) și voi purta masca. Dacă eu pot să alerg 25-35 de km cu mască, probabil puteți și voi să o purtați când mergeți la magazin”, a spus el.

Lawton a explicat că obișnuia să participe la competiții de triatlon, însă nu mai este în forma de altădată din cauza pandemiei.

La finalul provocării, el a revenit într-o postare pe Twitter cu concluzia.

„Nu am dat jos masca deloc (fără mâncare sau băutură), iar nivelul de oxigen s-a menținut la 98% de fiecare dată când am verificat. Vă rog să citați asta atunci când cineva sugerează că masca vă face rău și rămâneți în siguranță și fără Covid”, a mai spus Tom.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO