Un imigrant mexican al cărui copil de 5 ani suferă de leucemie va fi deportat din SUA

11-02-2018 17:04

mexican migrari

Un imigrant mexican fără acte, al cărui fiu de 5 ani suferă de cancer, va fi deportat în ţara de origini după ce a primit o înştiinţare de la Biroul de Imigrări.

Jesus Berrones a cerut o prelungire a termenului de şedere în SUA, dar a fost respinsă. Bărbatul în vârstă de 30 de ani, care locuieşte în Arizona, are cinci copii, iar soţia este însărcinată. Acesta urmează să fie deportat luni, potrivit Huffington Post, citat de Daily Mail

Berrones locuieşti în SUA de când avea un an şi jumătate, când părinţii lui l-au adus pe teritoriul american, dar nu se ştie dacă a fost introdus în ţară într-un cadru legal. Când avea 19 ani, în 2006, a fost prins când conducea un autoturism având asupra sa un permis fals şi a fost deportat în Mexic. De două ori a repătruns în ţară ilegal, pentru a fi alături de familia sa.

Fiul de 5 ani al bărbatului a fost diagnosticat cu leucemie în 2016, el urmând tratamentul pe bază de chimioterapie.

Bărbatului i-a fost acordată o amânare temporară a deciziei de deportare, pentru a avea grijă de copilul său. Totuşi, de anul trecut, sub administraţia Trump, Berrones a aflat că nu i se mai poate acorda această amânare, oficialii precizându-i că situaţia lui nu este o prioritate.

Luna trecută, Biroul de Imigrări l-a informat că va fi deportat. Avocatul său a mai cerut o decizie de amânare a deportării, dar a fost refuzat.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO