Un copil englez de 11 ani i-a depasit cu 2 puncte, la testul Mensa, pe Einstein si Hawking. Care sunt pasiunile sale

Ultima actualizare: 04-07-2017 07:26

Un baietel de 11 ani din Anglia are un coeficient de inteligenta mai mare decat Albert Einstein si Stephen Hawking.

I-a depasit cu doua puncte la testul Mensa, elaborat in Marea Britanie pentru formarea unei societati de elita a celor cu mintea patrunzatoare.

Clubul select are aproximativ 20.000 de membri. Si, cam 1.500 nu au implinit inca 18 ani.

Arnav Sharma, baietelul de 11 ani din Reading, s-a incumetat sa dea testul de inteligenta Mensa. Ca sa devii membru al acestui club select trebuie sa obtii rezultate care sa indice un coeficient de inteligenta mai mare de 132.

Arnav a obtinut un scor uluitor. Mai exact, cu doua puncte peste performanta obtinuta atat de Albert Einstein, cat si de astrofizicianul Stephen Hawking.

Arnav: "Am trecut testul Mensa cu 162 de puncte. Pana la urma nu a fost atat de greu, dar a trebuit sa ma gandesc mai mult la unele intrebari si nu prea era timp."

Micul geniu a mers sa dea testul fara niciun fel de pregatire prealabila. Nici macar nu avea idee cum arata foaia de examen. Recunoaste insa ca a avut emotii.

Jurnalistii de la "The Independent", care i-au luat un interviu, au aflat ca cititul, programarea informatica, badmintonul si inotul sunt marile pasiuni ale lui Arnav, care s-a nascut intr-o familie de origine indiana. Ii place mult si geografia, si poate numi fara gres capitalele tuturor tarilor de pe glob.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO