Un avion cu peste 100 de persoane la bord s-a prăbuşit la decolare, lângă Havana. Doar 3 pasageri au supravieţuit


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 18 Mai 2018 20:16
Categorie: Stiri externe
avion prabusit Cuba

Cel puțin 100 de persoane au murit, iar alte 3 s-ar afla în stare critică, după ce un avion de tip Boeing 737 cu 105 persoane la bord s-a prăbuşit, vineri, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Havana, potrivit presei internaționale.

► Un avion de tip Boeing 737 s-a prăbușit, vineri, după decolarea de pe Aeroportul Internațional Jose Marti din Havana, Cuba.

► Presa de stat a confirmat că cel puțin 100 de persoane au murit în urma impactului.

► Președintele cubanez, Miguel Diaz-Canel, a vizitat locul tragediei, afirmând că este de așteptat ca bilanțul morților să crească.

► Martorii susțin că trei persoane ar fi supraviețuit, fiind transportate în stare critică la spital.

 LIVE TEXT. Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 02.00, sâmbătă: Presa de stat cubaneză a confirmat că majoritatea pasagerilor aflați la bordul avionului erau cubanezi, cinci dintre aceștia fiind străini, însă naționalitățile lor nu au fost încă făcute publice.

UPDATE 01.45, sâmbătă: Președintele Miguel Diaz Canel a transmis, într-un mesaj televizat, condoleanțe familiilor: “Acesta este un incident tragic, însă, suntem obligați să așteptăm până să oferim informații concrete. Veștile nu sunt deloc îmbucurătoare.

În numele guvernului cubanez și al Partidului Comunist din Cuba, transmit condoleanțe familiilor afectate de această tragedie. Într-un timp scurt, autoritățile au fost prezente la fața locului pentru a lua toate măsurile necesare în astfel de situații.

Incendiul provocat în urma prăbușirii aeronavei a fost stins, iar o comisie specială investighează în ce condiții s-a produs accidentul. Toate informațiile în urma anchetei vă vor fi puse la dispoziție, imediat ce vor fi confirmate de autorități.”

UPDATE 01.30, sâmbătă: Patru persoane au fost transportate la spital, însă, unul dintre răniți a murit în drum spre unitatea medicală, anunţă surse din cadrul echipelor de intervenţie citate de cotidianul de stat Granma

UPDATE 22:45 Mai multe rude şi apropiaţi ai victimelor au ajuns la locul tragediei aeriene. 

UPDATE 22:10. În avion ar fi fost 105 persoane, printre care şi 2 copii.Toţi pasagerii erau cetăţeni străini.

UPDATE 21:45 Avionul a căzut pe un teren agricol din suburbia Santiago de las Vegas, în apropiere de aeroport.

UDPATE 21:25 Trei persoane din avion ar fi supravieţuit, dar au rănit grave, potrivit Granma, cotidianul oficial al Partidului Comunist din Cuba. Preşedintele Diaz-Canel a ajuns la locul tragediei, la câţiva kilometri de Havana.

UPDATE 21:20 Avionul ar fi fost închiriat de Cubana de Aviacion de la linia italiană Blue Panorama.

UPDATE 21:00 Preşedintele Cubei, Miguel Díaz-Canel, a declarat că "este un număr mare de victime, potrivit primelor informaţii". Şeful statului este în drum spre aeroport.

UPDATE 20:35 Presa de stat din Cuba susţine că avionul nu era al unei linii locale, ci al liniei italiene Blue Panorama, şi zbura spre oraşul cubanez Holguin, nu spre Guyana, cum s-a afirmat iniţial. Nu a fost precizat un bilanţ al incidentului şi nu se ştie dacă există victime, dar poliţia, ambulanţa şi pompierii sunt la locul prăbuşirii avionului.

Agenţia Prensa susţine că avionul ar fi aparţinut liniei mexicane Damojh.

Avionul aparţinea unei linii aeriene cubaneze şi ar fi avut 104  persoane la bord. Aeronava,  s-ar fi prăbuşit la câteva minute după decolarea de pe Aeroportul Internaţional Jose Marti din Havana.

 

 Potrivit CNN, martorii oculari susţin că ar fi văzut o bilă de foc iar pompierii ar fi intervenit pentru a stinge avionul. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO